3.5

Obezlik

önce - diğer kategorisine Furem ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

1

obezite vucut kitle indexi 30ın üzerinde olan herkes obezdir. Vucutta aşırı yağ depolanması sonucu olur.

paylaş - şikayet
5

Çağımızın en büyük sorunlarından biridir obezite, obezlik. Obezite kimi insanlarda hastalık kimi insanlarda da gereğinden fazla yemek yeme sonucunda vücudun genişlemesi ile olur.

4

Özellikle son yıllarda daha çok karşımıza çıkar bunun nedeni kimyasal kullanılan sebze meyveler olduğunu düşünüyorum obezite aşırı kilo anlamına gelen hastalıktır tedavisi çok zor ve çok uzun bir dönem sürmektedir

4

Son zamanlarda gitgide artan hastalık. Hareketsizlikten, yanlış beslenmekten kaynaklı ortaya çıkabilecek hastalık. Tedavisi uzun ve zor olan çağımız hastalığı

4

Ciddi sorunlara yol açabilecek seviyede bir hastalık. Daha çok , kilo fazlalığı olarak bilinir. Vücutta normalden fazla seviyede olmasıdır. Ve bu birçok sorunlara yol açabilir. Çeşitli hastalıklara neden olabilir.

4

Çağımızın ,genetik aktarmalı (%60) olarak hızla yayılan yiyeceklerin tetiklediği , Morbit obez seviyesine ulaşıldığında ölümcül sonuçları bulunan bir "hastalıktır"

3

Obezlik bence bu bir hastalıktır ve en kötü bir hastalıktır konuya değinirsek her dakika başı yemek yemektir. Sevmedikleri yemek yoktur örneğin; bir pizza dilimini pudingi yanında iştahla yiyen ve kilo alan kişilere denir.

3

Obezlik fazla kilolarıyla baş edemiyen insan tiplemeleridir çünki gereğinden fazla yiyip fazlasında gözleri olduğundan dolayısıyla hiç durmadan tükettikleri şeyin kalori ve yağ oranına bakmadan yemelerinden dolayı ortaya aşırı derecede fazla bir kiloya sahip olan insan tipidir ve büyük ölçüde hastalıklara sahip şeker kabızlık yürüyememe tansiyon tarzı hastalıklarında getirdiği aşırı kilolarla başa çıkamayan insanlardır bu hastalığada Obeziye denilir.

3

Günümüz dünya sorunlarının başında gelen bir sorundur. Hareketsizlik ve fast food tüketiminin artması ile de bu sorun baş göstermeye başlamıştır. Özellikle de Avrupa dediğimiz şehirler de obezite ile mücadeleye başlanmıştır. Ülkemizde de bununla ilgili çalışmalar yapılmaktadır.

4

Artan paket ürünler ve fast food sayesinde günümüz insanlarının obezite oranında ciddi bir artış görülmektedir.

paylaş - şikayet
4

Obezlik aşırı kilolu olma hastalığıdır çok ciddi bir problemdir. Kişi obez olup olmadığını anlamak için vücut kitle endeksini hesaplamalıdır. Oldukça basit olan bu işlem sayesinde obezlik anlaşılabilir. Gerekli tedaviler ile kişi kilo vermelidir. Çünkü yalnızca yaşam kalitesini etkilemez bazı durumlarda kişinin hayatını tehdit edebilir.

Obezlik ortalama puanı 3.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.