4.0

İhtimal

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İhtimal dilimize arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. bir şeyin olabilirliğini, olabilme durumunu anlatır.. türkçedeki karşılığı olasılıktır ve ihtimal yerini giderek türkçe karşılığına bırakma yolunda ilerlemektedir.. büyük ihtimal de bırakacaktır!

5

İhtimal olasılık anlamına gelir bir şeyin gerçekleşmesini ya da gerçekleşmemesinin ihtimalleri vardır her zaman her ihtimali düşünmek gerekebilir hayatta

4

Olasılık aslında bir şeyin gerçekleşme ya da gerçekleşmemesi niye gösteren oran olarak da ifade edilebililmekte bence

3

ihtimal demek olasılık olma ihtimali olan demektir.mesela bir oyun oynayacaksın vede o oyunu senin kazanma ihtimalin yüzde elli gibi. mesela dağda gezeceğiz ama dağda kar yağabilir yada yollar kapalı olabilir anlamındadır.mesela bu sen sınavlara çok hazırlanırsan sınavı kazanabilirsin gibi.birde ihtimal Linete ait bir şarkıdır.

4

Dilimize Arapçadan gelen bir kelimedir.ihtimal bir olayın bir durumun olmasi ve olmamasi durumudur.olasilik eşdeğer kelimelerdir.hayatimizin her yerinde ihtimaller yani olma veya olmama ihtimali vardır

4

İhtimal bir şeyin olabilirliği yada olamazlığı hakkındaki temel görüşlerdir. Sizin şuan yaşama ihtimaliniz %100 dür. Mesela sizin insan olma ihtimaliniz %100 dür gibi örnekler yapabiliriz. Her zaman ihtimallerle yaşadığımızı da unutmamalıyız.

3

İhtimal bir şeyin olup olmayacağını doğru olup olmadığına ihtimal vermek o şeyi sorgulamaktır. Örneğin herhangi bir elbiseyi beğenip beğenemeyeceğinize ihtimal verirken herhangi ikisinden biri olabilir diye düşünürsünüz. Anlaması oldukça basit pratik bir kelimedir.

İhtimal ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.