3.1

Egoist

önce - diğer kategorisine Mehmetccc1 ekledi.
14 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Egoist sadece kendini ve kendi çıkarları doğrultusunda çalışan ve kendini yükseltmek için insanları harcamaktan korkmayan insanlara denir.

3

Egoist kavramının dilimizdeki karşılığına bakacak olursak tam anlamıyla bencil kelimesi ile özdeş bir kelimedir. Kelime olarak da her konuda kendini ön plana koymaya çalışan ve saf çıkarcı bir yaklaşım sergileyen insan demektir.Egoist bir karaktere sahip olan insan için önce kendisi ve her zaman kendisi gelir. Bu yüzden egoist kişi,kendi ihtiyacını ve isteklerini tatmin ettikten sonra diğer insanlar aklına gelip onların hakkını düşünmeye başlar.

3

Egoist kendini diğer insanlardan yakışıklı veya güzel, başarılı ve üstün gören kişilerdir. Böyle insanların çoğunun seviyesi aslında gerçek ile orantıladığınız zaman çok düşüktür ama bu tarz insanlar bu şekilde davranarak açıklarını kapatma eğilimlerinde bulunurlar.

3

Bazen egoist insanların iç dünyasında özgüven eksikliği olduğunu düşünmüyor değilim

paylaş - şikayet
1

Kişinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutan bencil kimselerdir.

paylaş - şikayet
3

Bana göre egoist biri kendin olamayan bişeyi özenerek ve kendinde varmış gibi gösteren kendini üstün gören ama bi okadarda zavallı kişilerdir. Egoist kişiler bence Kendi içlerinde kıskaçlık çektikleri için böyle davranışlarda buluyorlar öyle kendilerini avutuyorlar. Kendilerini çok beğenmiş gibi davranışlar ama kendileri de biliyorki öyle olduğini.

3

Kendi çıkarları için başkalarının haklarını çiğnemekten çekinmeyen bencil insan tipine "egoist" denir. Kişinin herkesten önce kendisini düşünmesi, diğergamlık duygusundan, empati yapmaktan uzak olması çevresindeki kişiler için hayatı zorlaştırabilir.

1

Evet egoistim Kurban olduğum Allah'ım özene bezene yaratmış ya...

1

Diğer canlılara göre kendini ütün gören kişidir. Bu insanlardan bencildir ve sadece kendi çıkarlarını düşünür. Başkalarını kendinden daha aşağı görürler ve sürekli kendilerini överler.

5

egoist bencil anlamında kullanılan bir kelimedir.yani insanların içerisinde bulunan kendisini sevmesi yani ben duygusudur.yani bir insanda doğuştan var olan bir şeydir.ama insanlar bunu kontrol ederler yada edemezler.yani bencil egoist olan insanlar genelde kendisinden başkalarını düşünmezler.yani çok çıkarcılardır.

2

Egeoist bencillik. Sadece kendini düşünen ben kavramını oluşturan kendini kanıtlama hastalık derecesine çıkacak kadar problemli olabilen bir durumdur. Egeoist insanlar fayda beklemek veya onlardan yardım beklemek çok zor bir durumdur.

3

Egoist olmak kişinin kendi benliğini diğerlerinden çok daha üstün görmesi ve yukarı çıkarmasıdır. Bu insanlar kendi çıkarlarını diğer her şeyden daha yukarıda tutarlar. Aslında her insan bir nebze egoist olmalıdır. Ancak maalesef çok aşırı yak kaçıldığında kötü bir kişilik özelliği olmaya başlıyor. Bu nedenle herkes egoistliğin çok kötü olduğunu düşünür.

Egoist ortalama puanı 3.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.