3.5

Gelir Dağılımı Eşitsizliği

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

2

Türkiye'de 2005 yılı hanehalkı bütçe araştırmalarına göre bölgelere kır ve kent de kadın-erkek Çalışanlara ve iş kollarına göre esitsiz bir şekilde dağılmıştır.Gelir dağılımının en zengin ve en yoksul gruplar için bakıldığında nüfusun en zengini %20 lik bölümünün Türkiye'de yaratılan toplam gelirin %44'ünü sahip olduğu görülmektedir. Türkiye'de nüfusun en yoksul kesimi olan %20'lik bölümü ise Türkiye'de yaratılan toplam gelirin ancak yüzde 6'sını sahip olmaktadır resmi hesaplamalara göre en zengin %20 Lig Grup en yoksul %20'lik gruptan 7,3 kat daha fazla bir gelire sahip olmaktadır.

3

Ülkemizdeki gelir dağılımının eşitsizliği kişilerin ekonomik açıdan geliri az olan fonksiyonel işlere yönelmesi ve ülkedeki iktisadi durum olarak açıklayabilir . Bunun yanında kriz gibi durumlarda da gelir dağılımında azalma, düşüş yaşanabilir.

4

Son yıllarda bu durum çok büyük bir sıkıntı haline geldi bildiğim kadarıyla sadece 25 kişinin mal varlığı tüm dünyanın servetinin yarısı olarak biliniyor yazık bazı amcalarımiz sabahlara kadar dışarda bekçi olarak gezer rahat bir uyku görmez geceleri evini geçindirmek için ama bazıları artık para ile ne yapacağını bilmez çok yazık

3

Gelir dağılımı eşitsizliği maalesef yalnızca bizim ülkemize değil dünyanın her yerinde olan bir şey. hatta çoğu olmaz biliyor ki dünyanın en zengin 10 insanının tüm geliri dünyanın geri kalanına eşit. Maalesef böyle adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Elbette herkesten parası alınıp Robin hood gibi daha az parası olan insanlara vermek bir çözüm değildir. Yine de yapılabilecek başka çözümler olduğuna eminim.

5

Gelir eşitsizliği kapitalizmin doğuşundan beri insanların en çok muzdarip olduğu konulardan biridir.Sadece ülkemizde değil dünyanın hemen her yerinde gelir eşitsizliği vardır.Özellikle geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde gelir eşitsizliği çok daha fazladır ve ülke ekonomisi küçük bir grubun elinde toplanır.

3

gelir dağılımı eşitsizliği ülkedeki bir toplam gelirlerin tüm herkese de eşit bir şekilde dağılmamasına denilir bununda en önemli nedeni uluslararası ticaretlerin vede yabancıların ülkelere doğrudan yatırım yapmalarının çok hızlanmasıdır.burada bir çok zenginin ülke kaynaklarının bir çok bölümünü kullanması vede bununda fakirlere verilmemesidir.

5

Kısaca gda denilir. Gelirin eşit bölüşülmemesidir. Genelde büyük payı işveren ve müdürler yerken çalışanlara küçük paylar düşmektedir. Aynı burada olduğu gibi. Büyük payı site alırken bize sadece belli oran üzerinden bölüyor. Bir de son zamanlarda asgari ücret için büyükşehirlerde yaşayanların daha yüksek alması gerektiği konuşuluyor. Aslında halk haklı çünkü büyükşehir çok pahalı..

paylaş - şikayet

Gelir Dağılımı Eşitsizliği ortalama puanı 3.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.