3.8

Yalancılık

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

2

Sık sık yalan söyleyebilen, yalanları nedeniyle etrafındakilerin güvenini kaybetmiş kişilere "Yalancı" denir. Yaptıkları davranış tipi de "yalancılık"tır. Aslında yalan söyleyen kendini kandırır. gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Olan sadece kaybedilen itibara olmuştur.

4

Yalancılık bazen hastalık seviyesine gelen bir kötü aliskanliktir. İnsan her zaman her durumda yalan söyleyebilir yalan söylemesine gerek bile kalmadanda yalan söyleyebilir abartmak amacıyla kendisini iyi bilgili göstermek için bile yalan söyleyebilir böylece de yalancı olurlar

3

Yalancılık artık çok normal bir hale geldi çağımızın hastalıklarından biri

4

Yalancılık bir hastalığa dönüşür bir insan durmadan yalan söylerse ve kendini alı koyamıyorsa bu en kötü şeydir. İnsanın yalan söylememesi lazım ne olursa olsun

5

Yalancılık kötü bir alışkanlıktır. Beyaz yalanları genelde saymam ama hassas konularda ya da kendi çıkarları için yalan söyleyen kişilerin yalancılık yaptığı iddia edilebilir. Bir konu hakkında gerçeği aktarmak yerine bilerek ve isteyerek işine geldiği gibi aksi yönde konuşanlar yalancılıkla suçlanırlar.

4

Yalancılık kötü biseydir alıştığı zaman bırakılmaz. Bi kötü yönüde çevrendekiler sana guvenmeyebilirler.

1

Yalancılık kabul edilemeyecek ve siradanlaştırilmamasi gereken bir şeydir. Öyle başına pembe beyaz ekleyerek masum hale getiremezsiniz yalan yalandır. Kötüdür bir daha bir insanin yüzüne bakmama sebebidir.

5

Bir insana hayatta en rezil sıfatı kazandıracak bir davranış bozukluğu. Bir kova dolusu gözyaşı dökse, bin yemin etse inanılmayacak biri olmak kadar kötü bir şey düşünemiyorum. Güvenilmez biri olmak kadar insanı kepaze eden bir şey daha yoktur.
Cidden tiksindiğim hal ve hareketler bütünü. İnsanın neden yalan söylemek zorunda kaldığını anlamadan gideceğim sanırım. İnsan neden yalan söylemeye tenezzül eder ki? Yalan eminde sonunda ortaya çıkan bir şey.

5

Yalancılık her sözünde doğru olmayan yalan söylemeye çalışan ve bunu sürekli alışkanlıkla devam ettiren bu nedenle çevresinde her zaman yalancı olarak bilinen kişilerdir yalancılık büyük günah dır müslüman hep dosdoğru dürüst olmalıdır diline sahip çıkmalı sözünün arkasında durmalıdır

1

Yalancılığın bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Bazı insanlar her konuda bilmeden de olsa yalan söylüyor. Yalanı mecburiyetten herkez kullanmıştır ancak hiçbir mecburiyet yokken bile yalan söyleyen birçok insan var. Şuanda Diyarbakırda bulunuyorum ve burdaki insanlar kadar yalancısını hiç görmedim. Genlerle alakalı bir durum olabilir. Olup olmadık herşeye yalan konuşabiliyorlar. Onlar için çok basit ve normal olan bu durum bizler için büyük zararlara dönüşebiliyor. Yalancılık hastalığı olan insanı nasıl tanırız? Diye soracak olursanız, söylediği yalan ortaya çıkınca telaş yapmayan insan diye örnekleyebilirim. Çünkü yalan söylemek onlar için gayet normal birşey. En sevmediğim tiplerdir.

5

Bazı insanlar bazı konular üstüne kalmasın diye sürekli yalana başvururlar. Bir olayda hata olsa bile milleti üstüne çekmemek için başka şeyler söyler veya başkasının üstüne yıkarlar. Bu insanlara hiçbir zaman güven olmaz. Bazı insanların her söylediği söz yalandır.

3

Doğru söylemeyi bilmeyen ve kendi bildiği ve seçtiği şeyi söyleyen kişilere yalancı değilim Terim anlamıyla

5

İnsanlar bazen istediklerini yaptırmak bazen sevdiklerini üzmemek bazen ilişkisini bozmamak için yalan söyler insanlar bazı konular üstüne kalmasın diyede yalan söylerler bana göre yalancılık bir hastalık türüdür insan doğlu birşey bile olsa o konu hakkında yalan söyleyebilir kimi için artık ana dili olmuş hayatımda nefret ettiğim tiplerden birisidir

3

yalancılık bence hastalık değil seçimdir. zeka gerektiren fakat haksızlığa ve hileye sebep olur. yalan bir insanın kalitesini düşürür. yalanın kuyruğu uzundur, eninde sonunda kendini ele verir. bir kere yalanını yakaladığın kişiye bir daha güvenemezsin. o yüzden yalan söylemeyin :)

4

Yalan gerçek olmayan yanlış her şeydir. Tutulmayan bir söz de yalandır, yanlış anlatılan açıklamalarda. Yalan çok fena bir şeydir. Ve yalancılık da yalan gelir halledir. Bir kişi yalnızca bir kez bile yalan söylemişse bu tekrar ve tekrar söyleyebileceği anlamına gelir. Tam da bu nedenden insanlara güvenmek çok zordur.

Yalancılık ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.