5.0

Karagül

önce - diğer kategorisine Sevko27 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

karagül Gaziantep'e özgü bir gül çeşididir. Adı üstünde rengi siyaha yakındır. Bundan dolayı isminide almış.Hatta ismi zamanında fox tv'de oynanan diziye verilmiş bir bitki çeşididir. Bu bitki çeşidini kıymetli kılan sadece belirli bir bölgeye özgü yetişmesidir. BUndan dolayı kendisi ve bulunduğu bölge kıymetli bölgeler arasında gösterilir.

5

Karagül Şanlıurfa da yetişen ve nadir bulunan bir güldür. Ayrıca 2013 ve 2016 yılları arasında Şanlıurfa da karagül isimli bir dizi de çekilmiştir. Fox tv ekranlarında yayınlanan karagül dizisinin başrol oyuncuları ise Mesut Akusta, Ece Uslu, Özlem Conker ve Şerif Sezer. Karagül dizisi dram türünde bir diziydi.

5

Karagül çok güzel bir gül çeşididir. Nadir bulunan Şanlıurfa da yetişen bir gül çeşididir.

5

Karagül, sadece Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen bir gül çeşididir. Normalde siyah gül olarak nitelendirilen güller tomurcukken siyahtır ama açıılınca çok koyu kırmızı bir renk alırlar. Halfeti'deki güller ise açıldığında da tamamen siyahtır. Karagül aynı zamanda Halfeti'de çekilen bir dizinin adını oluşturmuştur.

5

Endemik bir bitkidir. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine özgüüdr ve dünyada sadece orada yetişir. Hatta Karagül dizisi se vardı Fox TV adlı kanalda. Ben ilk defa oradan görüp merak etmiştim. Cidden kapkara. Soğan halindeyken gördüm çok koyu idi ama zamanla büyüdükçe rengi normal gül gibi hafiften kırmızı renge çalıyor.

5

Karagül'ün varlığını ilk olarak karagül dizisiyle öğrendiğim gerçeği oldu.Ama yaratan ne güzel yaratmış.Sanki beyaz gülü siyah boyaya batırsan bu kadar güzel durmaz ! .

5

Ender bulunan bir gül çeşididir ama bana hep Nurettin Rençber'in şarkısını hatırlatır. "Ben sende ülkemi sevdim, hüzün dolu yağmurları, mor kanatlı turnaları" diye başlayan o güzel şarkıyı...

Karagül ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.