4.0

Sanayi Atıkları

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
28 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Sanayi tesislerinin atıkları çalışma alanlarına göre farklılık gösteren gösterebilmektedir arsenik kadmiyum Siyanür civa alüminyum gibi zehirli atıkların yanında diğer kimyasal maddelerde alıcı ortamları kirletmekte ve Bu kaynaklardan yararlanan ya da yakınlarında yaşayan canlılar üzerinde zararlı etkiler oluşturmaktadır.

5

Sanayi çöpleri, geri dönüşümsüz atıkları, fabrika dumanları vs. sağlığımız açısından kötü sonuçlar doğurmakla birlikte bazı canlı türlerinin neslinin yok olmasına sebep olacak kadar zararlıdır.

5

Sanayi ayıkları aslında akar sulara atılmamsa geri donusum olarak gerı cevırıp kullanabılırı

4

Sanayi atıkları doğaya bırakılmamalı havuz yaptırıp içine boşaltılması ve başka bir yerlere taşınmalı ikincisi periyodik olarak sanayi bacaları filtreli olduğu için değiştirilmeli üçüncü olarak sanatı kentlerden uzak bir yerlere kurulmalı ve yaşamı etkilememeli

3

Sanayi atıkları ve dumanlari genellikle geri dönüşümü olmayan atikarin çevreye atılması çevre kirliliğine neden olur ve sağlığımızi tehdit eden şeylerdir.

5

sanayi atıkları fabrikalarda madencilikte endüstriyel üretim süresinde atık olarak çıkan vede işe yaramayan şeylerin hepsine denilir.atıklar mesela çamurlar metaller kimyasal olan tüm çözücüler yan ürünler kağıt gibi şeylerdir.bunlar genellikle dönüşüme atılmazlarsa insanlara sağlıklarını etkiler çevreyi kirletirler

5

sanayi atıkları çok kötü çevrede her türlü olumsuzluğu var umarım önlenmesi için devletimiz bu konuya yoğunlaşır

5

sanayi atıkları çok kötü çevrede her türlü olumsuzluğu var umarım önlenmesi için devletimiz bu konuya yoğunlaşır

3

Cok sikintili bir durum sanayi atiklari dogaya fazlasiyla zarar veriyor

4

Doğayı katledenlerin en büyük silahlarından birisi. Ne yazık ki Endrüstri Devriminden bu yana sanayinin daha da gelişmesi ve fabrikaların artışı doğal olarak atıkların artışına da sebebiyet verdi. Doğa hızla yok ediliyor.

5

Sanatı atığı fabrikatör madencilik faaliyetleri gibi bir tür üretim süreci boyunca işe yaramaz hale gelen herhangi bir metaryelleri içeren endüstriyel sonucu biriken atıktır

3

Bence sanayi atıklarınıda geri dönüşümle bi alanda kullanılacak düzenek tasarlanmalı ve eğer varsada yaygınlaştırılmalı diye düşünüyorum.

4

Sanayi atıkları gelişen dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi. Ancak halledilemeyecek bir sorun değil ama ülkeler bunun için para harcamaktan kaçınıyorlar. Yoksa günümüzde bunlar için tesisler yapıp bunları imha etmek o kadar zor değil.

4

Toprağa, havaya ve insanlara vereceği zararın geri dönüşü olmayan bir olaydır. Doğayı tahrip ederek, dengenin bozulmasına sebep olur.

3

Sanayi atıkları doğru bir yere atık olarak atılmaz ise insan sağlığını olumsuz şekilde etkileyen atıktır insanoğlunun yaşamı süresince bu atıklardan uzak durması gerekmektedir .

5

Evet Sanayi Den Havaya Verdiği Kötü Gazlar Hava Kirliliğine Yol Açar Bazende Onlar İnsanların Sağlığınıda Kötü Etkiler.

3

Sanayi atıları maalesef bizim ülkemizde göz yumulan diğer önemli bir mesele , bu kadar önemli bir meseleyi bile rank konusu yapmayı çok iyi başarıyoruz.

5

Sanayi atıklarının denize döküldüğünü duymuştum, denizdeki çoğu canlı türünün bu pis atıklar yüzünden ölüyor ve pis atıklar denizi kirletiyor ayrıca sanayi fabrikalarından çıkan zehirli dumanlar soluduğumuz havaya yayılıyor, sağlığımızı olumsuz yönlerde etkiliyor

4

Genelde petrol rafineleri, otomobil fabrikaları, elektrik üretim santralleri ve çimento fabrikalarından çıkan ürünlerin atıkları ve bu atıklarda önlemi alınmadığı sürece çevreye çok büyük zararları oluyor. Başlıca zararları hepimizin bildiği üzere sağlık problemleri, çevre kirliliği, görüntü kirliliği, hava kirliliği gibi şeyler...

3

Sürekli çevre kirliliği oluşan bir andır hava bile siyahlaşıyor yaaa böyle bişey yok artık buna çözüm lazım

1

Sanayi atıkları doğayı ve yaşam alanımızı kirleten artıklardır. bu artıkların başlıca sebepleri kimyasal fabrikalar olup asit yağmurlarına neden olmaktadırlar. Asit yağmurları hem tarihi hem de güzel yapılara büyük ölçüde zarar vermektedir. Sanayi atıklarından bazı göçmen kuşlar ve artık çevresinde yaşayan bazı hayvanlar da nasibini almakta. Bazı artıkları yiyecek zannederek yiyip zehirlenen veya bulunduğu bölgedeki kirletilmiş suyu içen bazı canlılar bu durumdan muzdaripler. Gerekli denetim ve önlemler alınırsa bu gibi durumların önüne büyük ölçüde geçilebilir.

4

Dünya atmosferin en büyük düşmanı sanayi atıklarının. Buna bir çok örnek verebilirsin hava kirliliği çevre kirliliği su kirligi teknoloji ve sanayi geliştikçe dünyanın çölleşme buzların erimesi artmaktadır. Ve böylece dünya yavaş yavaş yok olmaktadır buna en güzel örnek olarak the 100 dizisini verebilirsiniz izleyen varsa bunu çok daha iyi anlayacaktır.

5

Fabrikanın üretmini yaptıktan sonra kalan katı veya sıvı ve aynı pis atıklardır

5

Ben Antalyalıyım ama dayı sanayi bilmem de . Otellerin birçok pisliklerinin denizlere döküldüğünü biliyoruz .Engel olmak dersen gücümüz yetmiyo dayı

Sanayi Atıkları ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.