4.0

Toplumsal Rol

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Rol belirli bir statüyü işgal eden kişiden beklenen davranıştır statü ve rol aynı Madalyonun farklı iki yüzü gibidir statü bireye belli hak ve yükümlülükler getirirken rol bunun gereğini yerine getirmektir. Rol bireyin statüsünün zorunlulukları yerine getirdiği ayrıcalıklarından yararlandığı bir davranış biçimidir toplumda aynı statüde bulunan kişiler farklı şeyler yaparlar bu farklılığı ortaya çıkaran roldür Örneğin Aynı Çatı Altında yaşayan komşular birbirlerini tanıma samimiyet ve görüşme sıklığı açısından aynı olmayabilirler.

3

Insanların kendi hayatlarının dışında toplumda edindikleri roldür. Bir toplumun parçası olmak başlı başına önemlidir. Çünkü insanlar ancak birlik olduklarında güç sahibi olurlar. Ve insan doğasında yalnız yaşamak yoktur. Toplum içerisinde yaptığımız her şey bizim topluma ait rolümüzdür.

5

Bireyin statüsüne uygun davranmasına toplumsal rol denir. Bireyin statüsü ile davranış biçimi arasında ilişki vardır, her birey statüsünün gerektirdiği davranış biçimini ortaya koyar.

3

Toplumsal roller, hiçbir yerde yazmamasına ve bir zorunluluk olmamasına rağmen insanlar tarafından kabul edilen toplumsal statülerdir. Toplumsal rollerden en çok muzdarip olan kişiler kadınlardır. Çünkü kadınlara yönelik toplumsal roller çok fazladır. Örneğin, kadın işte çalışmaz, kadın bıyıklı olmaz, kadın evde oturup yemeğini yapar, çocuğa bakar gibi.

4

Bu hayatta ve toplumda hepimizin bir rolü vardır toplum olarak yaşamız için herkes toplumsal rolünü yapmalıdır denge bozulmamalıdır

Toplumsal Rol ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.