4.8

Türk Halk Müziği

önce - müzik kategorisine Serdar16 ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İçinde manevi anlamlar barındıran, hemen hemen hepsinde bir hikâye gizli muziklerdir.

5

Deyişler,semahlar,kişisel şiirlerin yer aldığı geçmişimizi yansıtan müzik türü,Türk halk müziği'ne katkı veren birçok aşık, ozan,bağlama üstadı vardır,Aşık Veysel,Karacaoğlan,Dadaloğlu gibi eski dönem ozanlarına,Neşet Ertaş,Arif Sağ,Musa Eroğlu gibi isimler destek vererek Halk müziğini iyi yerlere getirmişlerdir,Erkan Oğur,Erdal Erzincan,Tolga Sağ ve daha birçok kişi halk müziği alanında sanatçlardır.

4

Türk halk müziği, Türkiye'nin farklı farklı bölge ya da yörelerinde değişik konseptlerde söylenen müziklerdir. Çoğu hareketli olurken çoğu biraz daha yavaştır. Türk halk müziğinin sözlü olanlarına ise türkü adı verilir. Telli turnam, turnaların göçü, seni benden alan kader gibi şarkılar bu türe örnek olarak verilebilir.

5

Kara tren gecikir.Çarşambayı sel alır. Ordu'nun dereleri yukarı akar. Urfa'nın etrafı dumanlıdır.Erik dalı gevrektir. Manda söğüt dalına yuva yapar. Siyah giysen toz olur beyaz giysen söz olur.Yeşil ördek göllere dalar. İki keklik bir derede su içer.

5

Türk halk müziği gerçekten ruha az da olsa huzur verıyor ben cok sevıyorum ruhu dınlendıren turk halk muzıgıni

5

Türk Halk Müzikleri, içinde deyişleri ve manileri barındıran bir müzik türüdür. Bu müzik türünü söyleyen ve hepimizin bildiği kişiler, Karacaaoğlan, Dadaloğlu, Aşık Veysel gibi ozanlardır. Bu ozanlar eskiden yaşamış olsalar bile söyledikleri günümüze kadar bozulmadan gelmiştir. Her müzikte ayrı bir dünya vardır. Yakın dönemde ise en bilinen halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş'tır. Allah Rahmet Eylesin.

Türk Halk Müziği ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.