4.0

Öğretmenlerin tatil süreleri

önce - diğer kategorisine Korcen ekledi.
16 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ülkemizde çok tartışılan bir kavram,gün içerisindeki mesai saatleri 6-7 saat civarında tabi bu maaş karşılığı çalışma,bunun dışında haftada 2 gün tatil,sömestr de 15 gün,yaz tatili,60 gün,dini bayramlar seneden seneye farklılık gösteriyor,milli bayramlar,idari izinler,kar tatili gibi ekstra tatiller ülkemizde en çok tatili olan meslek,ayrıca doğum izni babalık izni süt izni gibi izinlerin kolaylıkla alınabileceği bir meslek bir problem var öğretmenler dışında herkes bu durumdan şikayetçi.

5

Teknik nedenlerden ötürü sanılanılan aksine uzun fakat sanıldığı kadar da uzun olmayan tatil sürelidir öğretmenlerin izin süreleri. Zaten bu durum bilinmese de tam olarak bu tatil sürelerinin azlalığı maaş olarak yansımıştır öğretmenlere. 2 ay kadar seminer dahil yaz tatili filan var. Ayrıca duruma göre haftada üç veya dört gün çalışma olanağı olan bir meslek. Benim lisede her hocanın of günü vardı haftaiçi.

5

Öğretmenlerin tatil süreleri hiç de öyle sanıldığı kadar uzun değildir. Genel olarak sömestr tatilinde ve yaz tatilinde öğretmenlerin tatil yaptığı düşünülür fakat onların öğrenciler olmadığı zaman okulda evrak işleri gibi minimum yapılacak başka işleri bulunmaktadır. Öğretmenler en basitinden herkes normal tatildeyken tüm öğrenciler, bir ay daha işleri vardır, ayrıca olula başlamadan da bir ay öncesinden gene işleri başlar diye biliyorum. Öğretmenliğin işi her ne kadar öğrencilerle olsa da öğrencilerin olmadığı zamanlarda yaptıkları bir çok iş vardır. Öğretmenlik sanıldığı kadar kolay bir meslek değildir.

paylaş - şikayet
1

Öğretmenlerin tatil süreleri; yazın iki ay tatil süreleri var öğrenciler karneleri aldıktan sonra öğretmenler okula gidip hala toplantılar ve degerlendırmeler yaparlar . Ama öğretmenlerin resmi gün tatili var 15 tatileri var .

1

Adaletsizlik bence mesela poliste memur denilir ancak genel olarak 12/24 çalışırlar ki bu kağıt üzerindedir. Aldıkları maaş 5bin TL bile değildir. Ama çalıştıkları saat ise öğretmenden kat kat daha fazladır. Üstüne izin alma sıkıntı ve hatta rapor bile alınmasına iyi bakılmaz ama memurluk işte... Daha bir sürü şey varda neyse...

2

Öğretmenler daha fazla tatili hak ediyor kesinlikle. Bir gün o atmosferi solumamış insanların bu konuda yorumlar yapması çok ironik. Hatta traji komik. Sizler bilgilerin aktarımı USB ihazı ile mi oluyor sanıyorsunuz?

3

bence öğretmenlerin biraz daha çok tatil yapmalarında bir sakınca yok tur çünkü onlara çocuklarımızı emanet edeiyoruz kafalarının dinlenik olması gerekir ama çok tatil yapıldığını da düşünmüyorum zaten nerede ise tüm devlet memurları gibi tatillerde tatil yapıyorlar o kadar çocuğada dayanmakta zordur herhalde.

3

Öğrenmenler genellikle haftanın beş günü çalışır iki gün tatil yapar ayni zamanda 3 ay tatil ve 15 gun yariy yil tatilleri vardır burdada paralarını eksiksiz alırlar tabi bu da onların hakkı sonucta geç bireyler yetiştirmek kolay bir iş değil bilgilerini veriyorlar öğretmenlere verilmesi iyidir bence.

5

Öğretmenlerin tatillerini çok olduğu söylenir ama aslında bu süreler öğrenciler içindir. Tatillerde öğretmenler için gerçekten geliştirici eğitimler, kurslar konulabilir. Eğitim sisteminin problemlerinin giderilmesi için iyi bir adım olacaktır bu. Öğretmenlerin de şikayet edeceğini pek sanmıyorum.

5

Çok uzun sanılan tatiller aslında normal seviyededir. 3 ay yaz tatili yaptıklarını sanarız fakat yaklaşık 1.5 ay seminer eğitim vs gibi şeylere katılırlar. Öğretmenler hakediyor da bence bu tatilleri. İnsanlar evde bir çocukla uğraşırken zorlanıyor fakat o insanlar 30 çocukla aynı anda uğraşıyor. Hem bedeni hem de zihni yoran bir meslek olduğu için tatilleri hakediyorlar.

5

3 ay yaz tatili felan yok bir kere. Aslında bu öğretmenin yeteneklerine göre değişiklik gösterir kaliteli bir öğretmen isen az tatil yapabilirsin ama harbiden tatil yaparsın

5

Bir ookul bahçesine girdiğiniz andan itibaren bir milyon arının yaşadığı kovana başınızı sokmuş gibi olursunuz. Asla çalışma saatleri içinde dinlenemez ,kaytaramazsınız. Daima dinç dinamik ayakta olacaksınız. Size sorulan , ama defalarca sorulan sorulara tekrar tekrar cevap vereceksiniz. Her okuttuğunuz sınıfın yaş düzeyine inerek sınıfa girecek beş -altı saati o ruh haliyle geçirecek , sınıftan çıkıp eve giderken tekrar eski kimliğinize ve kişiliğinize döneceksiniz. Asla kı,mıycak ,sinirlenmiycek , negatif duygu beslemiyceksiniz. Bu arada başınızda tokmak olan ve her yaptığınıza uzman edasıyla hesap soran belki de ilkokulu zor bitirmiş veliye kendinizi anlatmaya çalışacaksını,. İşte bu meslek öğretmenlik . Ha tatil mi , gerçekten yapılıyor muş bazı yerlerde ama bizde olaylar kafanın içindedir hep , tatil olmaz, keşke aralıksız çalıştırsa devlet . O üç ay varya tüm bunlara rağmen burnunuzda tüter o çocuklar.

4

Bi yakinim ogretmen ve haftansonlari da dahil 15 tatil ve yaz tatilinide sayarsak minimum 6 ay a yakin oluyor Fakat bazi meslekdaşlarinin 3.5ay kadar tatil yapabildigini soyledi ekstra kurslar oldugu icin tatilleri az oluyormus

4

Sanılanın aksine öğretmenlerin yaz tatili öğrencilerin sahip olduğu tatil süreleri kadar değildir. Öğretmenler, tatil dönemi okuldaki sınav kağıtlarını idari birimlere teslim etmekle görevlendiriler, gelecek dönem hangi konuları işleyecekleri hakkında detaylı toplantı yapılır. Tüm bunlar öğrencilerin tatil olduğu vakit yapılır, genel olarak öğretmenlerin yazın tatil süreleri 2 ay civarıdır.

5

1 ile 2 ay arası sürer tatilleri okul kapanır kapanmaz başlamaz kesinlikle

Öğretmenlerin tatil süreleri ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.