4.4

Hızlı okuma teknikleri

önce - diğer kategorisine Korcen ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Dakikada okunan kelime sayısını artırmak için uygulanan eğitim programı,bu eğitimde öncelikle,okurken yaptığımız yanlış üzerinde durulur,içsel seslendirme,dudak kıpırdanma,parmakla takip etme gibi yanlışlar düzeltilmeye çalışır,göz hızının beynin düşünme hızına yetiştirmek için egzersizler yapılır,bu çalışmalar kitap üzerinde ve bilgisayar üzerinde yapılır,belli bir süre egzersiz yaptıktan sonra okuma hızı ciddi şekilde artırır,ayrıca sınava giren öğrenciler için dikkat problemine de çare olmaktadır bu program.

5

Kişinin okuma hızını arttırma girişimleri sonucu hızlı okuduğu sistemin adıdır. Bu sistemde kişi hızlı okuma metodu ile dakikada nerede ise 1000 kelime de okuyabilir. Ama anlayarak hızlı okuma önemlidir. Ve hızlı okuma çok nankördür yabancı bir dil bilmediğin teknik bir metnini yavaş okursun ve uzunca bir süre bir şey okumaz isen körelirsin benim gibi.

4

Bence bu tamamen aldatıcı bir kavramdır böyle birşeyi yapmak için teknikler olduğunu düşünüyorum tek yolu var oda çok okumak okudukça daha daha hızlı bir hâl alır yoksa teknikler yoktur

4

Kişilerin kendilerini geliştirebileceğini düşünüyorum bu konuda. Çok fazla kitap okuyarak ve dikkat dağıtmadan kitaba odaklanarak okumaları hızlı okumalarına yardımcı olur. İnsanların girecekleri sınavlarda onlara yardımcı olur.

4

Kişilerin daha hızlı ve çabuk bir metni bitirmek için kullandıkları bir yöntemdir. Hızlı okumak için baya kıtap okumak gerekir sürekli kitapların içinde olmak ve Zaman tutarak okumak gerekir ayni zamanda sesli okumakta hızlı okumayı sağlar bu da konuşma hızınıda artırır .

5

Telefonda kitap okumayın gözleriniz yorulur ama normal.kitapta o yoktu ama illa telefondan ekran parlaklığı azaltin

5

Hızlı okumanın tabıkıde teknıklerı var bu teknıklerı öğrenebılmek ıcın çeşitli kurslara katılmanız gerek çünkü öyle evde tek başınıza öğrenemzsınız size öğretem bırılerı olması gerek bire okudugunuzu cok ıyı anlamanız gerek. Ben özel bir şirketin hızlı okuma teknıklerı adlı programına katıldım bana baya faydası oldu lakin kendinizi gelıstırmenız gerek bu tamamen sızın elınzde ben kendkme yetecek kadar hızlı okuyabılıyorum buda bana yeter

3

Hızlı okumanın en büyük özeliği kitap okumaktır kitap okursan mesela günlük 20 sayfa kitap okuman bile hızlı okumana etki eder her hafta okuduğun sayıyı biraz arttıra artıra yaparsan okuman hızlanır hatta 1 saat ayarlayïp kaç sayfa okuduğna arada bir bakarsan çok iyi olur

3

Okuduğunuz metni ilk olarak beyninizde hareketlendirin konsantre olun ve okumaya başlayın.Daha hızlı ve etkili okursunuz o zaman.

5

Bir ara merak saldığım ve neredeyse şaşı olmsk üzereyken bıraktığım okuma teknikleri. Ama gerçekten işe yarıyor. Bence gözü bozuk olmayan herkes kullanmalı bu teknikleri.

Hızlı okuma teknikleri ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.