3.9

Dinazorlar

önce - diğer kategorisine littleglasses ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Yıllar öncesinde dünyamıza göktaşının çarpması sonucu yok olan etçil,hepçil ve otçul türleri bulunan canlı türüdür.

3

Tarih öncesinde dünyaya hüküm sürmüş olan yaratıklardır. Varlıkları bulunan fosillerle açığa çıkmıştır. Günümüzde bazı hayvanların soyunun 12 milyon yıl öncesinde yaşamış olan bu canlılara dayndığı düşünülmektedir. Ayrıca T-Rex bilinen en popüler dinazor türüdür.

2

dinazorlar dünyamızda yaklaşık olarak 232 milyon yıl kadar önce yaşamış olan hayvanlardır.dünyada da 150 milyon yıl kadarda yaşamışlardır.bunların bir kısmı etoburdur bir kısmı ise otoburdur. bunlar bir aile toplum olarak genelde yaşarlardı.bir birlerini korumak amacıyla bir birlerinden ayrılmazlardı.bir çokta türü vardır.abelisaurus aerosteon chasmosaurus gibi bir çok türü vardır.

5

dinazorlar bundan önce yaşayan bir hayvan türleridir bundan yaklaşık 65milyon yıl önce meteor yağmurundan dolayı yok oldular

4

Dinozorlar, çok uzun zaman önce insanlar henüz dünyada değilken yaşamış canlılardır. Çok büyük canlılardır ve günümüzde hala devasa kemikleri bulunur. Geçmişte yaşamış olan dinozorların fosillerini şimdi kömür, doğal gaz ve petrol olarak kullanmaktayız.

3

Keşke hala hayatta olsalardı ben çok seviyorum dinazorları

Dinazorlar ortalama puanı 3.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.