3.9

Saç yıkamak

önce - diğer kategorisine Longing ekledi.
85 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Saç yıkamak sık yapılmamalıdır.Her gün yada çok sık saç yıkamak saçın çabuk yağlanmasına saçın doğal yağ dengesinin bozulmasına sebeb olur.Kısa saçlılar için kolay eylem uzun saçlılar için zor olan eylemdir.

5

Saç ne kadar çok yıkanırsa o kadar çabuk yağlanır 2-3 günde bir yıkanması uygundur çok çabuk yağlanan o yüzdende sıkça yıkamanız gereken saçlarınız varsa yıkama süresini uzatmak için kuru şampuanlar kullanabilirsiniz. Çok sık yıkamak aynı zamanda saçınızdaki yararlı yağlarında saçınızdan uzaklaştırır özellikle kepek şampuanları sık kullanımda saçları çok kurutur ve cansız hale getirir saçınızı yıkadıkdan sonra fön vs gibi saç uygulaması yapıcaksanız onu korumak için saç yağı yada saç kremleri kullanmanız zararı en aza indirecektir

4

Herkesin günlük çoğunlukla gün aşırı. Veya ne yazık ki bazılarının da haftalık olarak yaptığı temizlenmesi işleminin genel adıdır. Saç yıkama işlemi artık günümüzde krem, sprey ve kuru şampuanlar da yapılabilmektedir. Özellikle kadınlar günlük veya gün aşırı saç kremi ve şampuan yağlar spreylerle kırılmasın diye bakım yapmaktadırlar.

3

Saç yıkamak şöyle, ilk once duşa girdikten sınra saçınızı ıslatın hafıften nemlensin ondan sonra hangi şampuanı kullanıyorsanız eyer alıp kafanıza dökun ve iki parmağınızla başınızı kaşıyor vaziyeti gibi kafanızda gezdirin bu durumu 8 dakika falan devam ettirin ve daha sonra suyu acıp altında sacınızı cok ıyı kurulamaya baslayın, eğer çok iyi yıkmazsanız şampuan saçınızda kep yapabılır

3

Saçları mı günlük olarak bakımlı tutmaya çalışıyorum. Her gün gön çekerim saçlarıma bakım şart.

4

Saç yıkamak saçların temiz olması için düzenli aralıklarla saçı su şampuan ya da sabun ile temizleme işlemidir. Saçları yağlı yapıda olanlar gün aşırı saçlarını yıkamalıdır kuru saçlılar ise bu süreyi daha fazla uzatabilirler. Saçlarını uzun süre yıkamayan insanların kafasında ki yağ tabakası görüntüsü çok kötü oluyor.

3

Saç yıkamak daha temiz ve gör saçlar önemlidir saç yıkanma süresi ve şıklığı kişiden kişiye değişiyor bana göre yada ben iki günde bir yıkıyorum saçı yağlı olanlar ise daha sık günde bir yıkanmasi gereken bir durumdur. Daha doğrusu saçı seven özen gösteren kişilerin sürekli belli sabit bir şampuan ile yıkamasi gereken bir durumdur.

4

2 günde bir yapılması gerekir. Saçları çabuk yağlanmaya maruz kalan kişilerin hergün yapması gerekir. Saçları, çok yıkamak yıpratır.

4

saçlarımızı kirlenmelere karşı yıkamamız gerekir bazen her gün bazıları da daha uzun sürelerde yıkayabilirler mesela saçı yağlı olan insanların saçları genelde çabuk kirlenir vede her gün yıkamaları gerekebilir ama kuru saçlı olanlarda bir kaç gün sonrada yıkayabilirler bazen saçlar şampuanla bazen de sabunla yıkanabilir.

3

Saç yıkamak çok zor hele uzun saç sa daha zor oluyor yikamasi?

3

Saç yıkamak çok zor hele uzun saç sa daha zor oluyor yikamasi?

4

En sevdiğim alışkanlık olan saç yıkama temizlik bakım için önemli bir rol alıyor saçları daha da güçlendirip gür yapıyor bence her akşam yapılması gereken bir alışkanlık olmasına rağmen çok az yapılıyor buda saç dökülmesi ve kepeğe yol açıyor

3

Saçlar önemli tabii. Sürekli bakım yapmak,dikkat etmek gerekir. Ne kadar bakarsak bakalım dökülmeler olabiliyor. Ama bu ırsi bir durumda olabilir. Sürekli yıkanmasının yanı sıra farklı şampuanlar kullanılmamalı. Bildiğim kadarıyla o da etkileyebiliyor.

3

Bazen eziyet bazen mecburiyet bazende eğlenceli ritülelim

5

saçlar önemli sık sık yıkamamız gerekir temiz olmamız bizi hayata yeniden bağlar

5

Saçlarım çok yağlanıyor ya. Çocukluğumdan beri her gece saç yıkamaktan bıktım. Okula giderken, bir yere giderken ilk saçım geliyor aklıma. Gerçekten çok zor.

paylaş - şikayet
5

Kısa saçlar daha kolay yıkanabilir ama saçları uzun olanlar saçını yıkarken bayağı zorlanıyor, uzun saçları yıkamak daha zahmetli, uzun saçı yıkarken çok dökülmeler olabiliyor, saçlarımıza uygun şampuanı iyi seçmek gerekir, herzaman tek çeşit şampuan kullanmakta faydalı olur

4

2 günde 1 yaptığım alışkanlıktır. Malum cildim baya yağlı. Saçlarda çabuk yağlanıyor, kötü bir görüntü oluşturuyorlar.

3

Saç yıkamak benim hergün yaptığım alışkanlıktır hersabah yıkarım ve yıkanması gerkir bence

3

Saçımızı kirlendiğini hisettigimizde yıkarız. Su ile once ıslatır sonra kullanacağımız şampuanı döker ya da sabunu süreriz. Iki defa sabunlamak saçı daha temiz olmasını sağlar. Daha sonra durularız. Sac kremi veya saçın daha iyi taranmasını sağlayan spreyi sıkarak işi bitiririz . Saçımızı taradıktan sonra havluyla ya da sac kurutma aletiyle kuruturuz. En azından ben boyke bir yol izliyorum.

5

Saç önemlidir bakımını iyi yapmak gerekir. Hergün saçı yıkamak saça zarar verir. düzenini dengesini bozar saçın.

5

Doğal ürünlerle yıkamak daha iyidir istersen beş saatte bir yıka çünkü içlerinde parapen parafen.yoktur

4

Günlük saç bakımı gereki bence dışarıda onca virüs mikrop var Doğal ürünler seçerek saçımıza özen gösterelim

5

Kendisi sıkıcı bir eylem olsa da sonrasında verdiği temizlik hissi paha biçilemez. Her gün yıkamak daha sık yağlanmasına sebep oluyor. En doğrusu iki günde bir yıkamaktır. Yıkama sonrasında saçları mutlaka tam anlamıyla kurutmalıyız yoksa olası bir sinüzit hastalığına yakalanma riskimiz çok yüksek. Aman ha! temiz olalım derken baş ağrısı çekmeyelim :)

5

Her gün saç yıkamak daha çabuk yağlanması anlamına gelir. 2 3 günde yıkamak daha sağlıklı olur. Onun için özel şampuanlarda var bitkisel olanlar. Özellikle çabuk yağlanan saçlar için bir tavsiyem var arkadaşımda da uygulamıştık. Arkadaşım her sabah okula gelirken 5 te uyanıyodu saçını yıkamak için ama okula gelirken yine yağlanıyordu. Bende ona saçını 2 3 günde de olsa yıkamamasını söyledim. O 2 3 gün içinde full yağlı gezdi ama sonucu mükemmeldi. Daha az yağlanmaya başladı. Her gün saçınızı yıkarsanız yağlanmaya daha meğilli olur.

Saç yıkamak ortalama puanı 3.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.