4.5

Sabah Ezanı

önce - diğer kategorisine Mthnc ekledi.
14 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Genelde yazın erken kışın geç okunan hele de bu saatlerin ileri geri alınma işlemi olmasaydı sabah kahvaltısında sabah ezanın yakalanmayacaktık. Sabah ezanı genelde uzun okunan bar ezandır. Hocalar hopörlerden kayıtlı olarak değil kendi sesi ile okur. O yüzden bir de etrafta araba ve cazgır insan sesi olmadığı için uzak da olsa pürüpak olarak duyulur.

5

Sabah ezanı makamıyla okunan ve en çok huzur veren güne daha sağlıklı başlamamıza neden olan vakittir. Sabah ezanı asırlandır okunur ve sabah ezanın dığer vakitlerden ayıran bir okuma makamı vardır herkes o makamda sabah ezanını okuyamaz

4

Sabah namazı Islam dinini kabul etmiş insanların ibadetlerinden biridir. Gun içinde kılınan ilk namazdir. Iki rekat farz iki rekat sünnet olmak üzere toplam dört rekâttan oluşur. Vakti geçmeden kılınmalıdır.

5

Sabah ezanı, insanları sabahın erken saatlerinde ibadete ve namaza çağıran bir çağrıdır. Sabah ezanında, öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanına göre farklı bir bölüm bulunur. Bu bölümün Türkçe anlamı "Namaz uykudan hayırlıdır."dır. Bu da insanları uykularından uyandırıp namaz kılmaya teşvik edici bir sözdür. Sabah ezanının okunduğu saatler, yazın ve kışın farklılık gösterebilirler. Sabah ezanının ve sabah namazının İslam dinindeki yeri bambaşkadır.

3

Sabah ezanı sabah namazı vaktiyle beraber güne başlama zamanını da bildirir. Ayrıca Namazın uykudan daha hayırlı olduğu sadece sabah ezanının içinde geçer. Ayrıca sabah ezanları biraz daha makamı farklı okunur.

paylaş - şikayet
5

Daha ezan okunmadan kalkıp çayını hazırlamışsan dinlemesi insana çok huzur verir

4

Sabah ezanı günün ilk namazi ezanidir namaz vaktinin geldiğini belirtiyor. Genellikle yazları erken kisları biraz daha erken güneş doğmadan okunur sağlık içinde sabah erkenden kalkmak iyidir insan daha dinç oluyormuş.

4

Sabah namazı günün ilk ezan sesi,ilk ibadeti demektir.Peygamber efendimiz 'Kim sabah namazı kılarsa Allah'ın garantisi altındadır.' demiş

4

ezan islam dininde insanlara namaz vaktinin geldiğini haber vermek için vede insanları namaza çağırmak amacı ile söylenen dini sözlere denilir sabah ezanı da sabah namazının vaktinin geldiğini vede insanların namaza gelmelerini haber verir.sabah namazı günün ilk başladığı saatlerde kılınan namazdır.

4

Dünyadaki en güzel şey şafak sökmeden başlar hayvanlar bile o vakitte zikir çeker elimden geldiği kadar dinlemeye çalışırım hem huzur hem korkutucu oluyor o saatte uyanan herkesten Allah razı olsun

Sabah Ezanı ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.