4.5

10 parmak klavye

önce - diğer kategorisine Chnmct ekledi.
20 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Bazı insanlar artık bilgisayarlar ile haşır neşir ola ola neredeyse bilgisayara bakmadan yazıyorlar. Genelde anlamadığım o enter tuşunun parmaktan çektiği cümle sonunda hep sert basılır o tuşa. O hızlarda parmaklarla nasıl düzgün cümle yazıyolar bilmiyorum.

5

Oyun için yapılmıştır 10 parmaklı klavye normal klavye de boşyere gereksiz olan tuşlar bulunmaktadır ama oyuncuda sadece gerekli tuşlar bulunması daha rahat oynanması ve daha az yer kaplaması daha güzel ve daha kullanışlıdır.

4

Bilgisayarda çok yazı yazanların kullandığı bir yöntemdir şuan bende kullanıyorum çok işime yarıyor iki elin baş parmağı boşluk tuşuna diğerleri de diz değil sadece parmak ve çok az bilek hareketleri ile yapılan çok rahat bir işlemdir

5

Ne yapacaksin şu yalan dünyanin yalanlarıyla ugraşmaya devam onsanlar artik dunyaya neden geldikleri ne icin geldiklerini unutarak yaşıyor bu kötü bu durumda olan şu zamanada yaşamakta eziyet ölmekte

5

Alışkanlık mı olsa gerek artık küçüklükten alıştığım için daha başka bir şekilde ellerimi klavyeye koyamıyorum. Ama klavyeyi baya hızlı kullanıyorum. Buda burda para kazanmamı ve eğlenmemi sağlıyor. Aslında iyi birşey herkes de olması gerekir bence.

3

Yil boyunca verilen emeklerin karsiligi diye dusunuyorum

4

10 parmak klavyeyi uygulama olarak bilmesem de zamanın katkısıyla en az 10 parmak kadar hızlı yazmayı öğrendim. Bakmadan da yazabilmek cabası. Yalnız Q klavyeden F klavyeye geçince işler biraz değişecek gibi..

4

hiç bir zaman on parmak yazamadım en fazla 4-5 parmağımı kullanabilmişimdir. 10 parmak klavye kullananlara özenle bakıyorum

5

Ben de bir ara bakmadan hızlı yazıyordum. Q klavye olarak öğrendim ilk etapta. Ardından çok da girmeyince yavaşlıyorsun ne yazık ki. Bir de Q klavyede serçe parmak kullanmak zorunda kalıyorsun bunda hızını düşürüyor. D klavye bizlere daha uygun. Ayrıca sadece harf delil sayıları Mum Locke tuşlarını da öğreniyorsun.

5

Klavyede on parmak kullanarak yazı yazmak benim ne kadar uğraşsam da yapamadığım bir şeydir. Klavyede on parmak kullanarak yazı yazanlara ne kadar özensem de maalesef başaramıyorum. Sadece işaret parmağı bazen orta parmak ve boşluk tuşuna basmak için baş parmağımı kullanıyorum.

5

Klavye kullanmayı profesyonel hocalardan, kurslarda, okullardan öğrenen kişilerin yazma şeklidir. Kendiliğinden bilgisayar ve klavye öğrenmeye çalışan ve öğrenen kişilerin bu konuda pek başarılı olabileceğini sanmıyorum. Klavyeyi hızlı ve etkin kullanmayı sağladığı için oldukça önemlidir.

5

10 parmak kılavye kırsaları var hatta yarışmaşarı var onlara kayılarak kendilerini geliştirip yarışmaşara katılabilirsiniz ama zevkli birsey ya bakmadan 10 parmakla yazıyorsun istediğin şeyi benim ilgimi çekiyor

5

Bakmadan 10 parmak kullanılarak daha hızlı yazılmasını sağlamaktadır. Bazı mesleklerde 10 parmak klavye kullanmak büyük avantajdır. F klavye kullanılarak 10 parmak ile yazmak daha kolay çünkü F klavye Türkçeye uygun hazırlanmış ve Q klavye de ise 10 parmak kullanabilmek daha zordur.

5

Ktiplik sınavı için 10 parmak çalışmıştım. Denedim her gün ama yapamadım. Elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım. Yanımdaki kız beni geçti heyecan yaptım tabikii. Oysa ki o kadar klavye dersi görmüştüm. Şimdi bile F klavye ama bakmadan yazamıyorum.

5

Yazı yazarken tüm parmakların klavye tuşlarına basarak kullanılması durumudur. 10 Parmak klavye kullanmak hem çok hızlı yazmayı sağlar hem de artık tuşlara bakmana bile gerek kalmaz. Şuan bende tuşlara bakmadan yazıyorum ama sadece sol elimin tüm parmaklarını sağ elimde ise 1 parmak kullanıyorum. Öyle alışkanlık olmuş. Tüm parmaklara geçmek zor olur sanırım alışkanlıklar zor geçiyor.

10 parmak klavye ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.