4.4

Bilim Kurgu Filmleri

önce - dizi-film kategorisine Stcing ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bilim kurgu filmleri teknoloji üzerine günümüzün ilerisinde neler olabilir veya teknolojik ilerlemede bir olay olursa neler olur gibi olaylar üzerinde duran filmlerdir. Bu filmlerde hayal gücü çok ileriye zorlanabilir fantastik filmler gibi ama ayrılan yanı bunlar hep teknolojiye bağlıdır ve olası olarak görülür. Örneğin teknolojik bir alet ışınlanma sağlıyor. Bunun kullanıldığı gelecek bir dünya. Bir bomba patlıyor veya bir virüs yayılıyor insanlar ölüyor dünya gelecekte nüfus azalması sonucu insanların hayatta kalması anlatılıyor. Uzayda yaşam ve uzaylılar üzerine film çekilmesi gibi birçok örnek vardır ve hepsi gelecek yılları konuda edinerek teknolojik gelişmenin ve uzayın derinliklerinde neler olabileceği üstüne olasılık sunan her şey bilim kurgunun parçasına giriyor. Adı üzerinde bilim üzerinden kurgu yapılıyor.

5

Bazı bilimsel gerçeklerin ,hayali düşüncelerle harmanlanmasıyla oluşan ve severek takip ettiğim bir film türüdür bilim-kurgu.Örnek verecek olursam Riddick Günlükleri, Avatar ve Deception bu film türünün güzel örneklerindendir.Kafa dağıtma konusunda çok başarılı bir etki yapmaları da cabası.

5

Bilim kurgu filmleri insanı televizyona bağlar tabiki bütün herkezi değil bu tarz filmleri seven insanları televizyon bilgisayar cep telefonlarına bağlı kılar. Örneğin Marvel filmleri dünyada kaç milyon izleniyor

5

Genelde yakın gelecekte veya paralel olan evrenlerde ütopik ya da distopik olarak geçen filmlerdir. Teknoloji unsuru gözümüze çarpar. Evren tehlikede olur hep. Bazen böyle saçma olur sadece görsel efektlere ve oyuncuları için seyredersin filmi. Bazen de tam tersi senaryo iyi ama gerisi kötü olur. Görece olarak bilim kurgu filmleri yüksek bütçeli yapımlar olduğu için daha az sayıda çekilirler.

1

Bilim kurgu filimlerini ben pek cok sevmen neden dersenız eyer cunku ne bılım bana bos gelıyor ama kime gore guzel kıme gore degıl buda gorecelı iş yapıcak bırsey yok

4

Bilim kurgu genellikle dünya evren ya da insanlarla ilgili bilimsel durumlarında yer aldığı çeşitli fantastik olaylar içeren hayal ürünü film ve dizi türüdür. Genellikle dünyaya bir şeylerin olduğu, insanların çeşitli deneylere maruz kaldığı türde film ve dizilerdir. Ben şahsen bu türdeki filmlerinin birçoğunun birbirine benzediğini düşünüyorum.

5

Bilim kurgu filmleri, teknolojiyle alakalı henüz gerçekleşmeyen ama gerçekleşmesi öngörülen şeylerle ilgili yapılan filmlerdir. Örneğin robotlarla ilgili yapılan filmler ve uzay filmleri bilim kurgu filmleridir. Bilim kurgu filmlerinin en çok karşılaşılan türü uzay maceralarıdır. Bilim kurgu filmlerini severim. Benim ilgimi çekiyorlar.

Bilim Kurgu Filmleri ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.