4.2

Komedi Filmleri

önce - dizi-film kategorisine Stcing ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Komedi film izleyenlerin sevdiği türlerden biridir. Komedi filmleri insanı neşelendirmek, güldürmek için komik unsurlar bulundurarak seyirciye sunulur. Bu filmler bölgeye göre halk arasında kullanılan komik sözler içerebilir. Türkiye içerisinde bu film türü genellikle küfürlü olarak çekiliyor amaç insanı bu şekilde güldürmek oluyor. Bazı yapımlar bunların aksine olabilir. Daha eski olarak Kemal Sunal filmleri izleyicisine hem ders vererek hem güldürürdü örneğin. Yabancılarda ve yerli olarak kaliteli komedi filmleri de günümüzde vardır. Bizde genellikle nadir olarak çıkıyor.

4

En sevdiğim film türlerindendir. İnsanın morali bozuk olduğunda izleyip kafa dağıtabileceği filmlerdir. Tabii pek çok filmde bir çok film türü birarada olabiliyor; komefiyle macera, duygusallık , tiraji komiklik vb türleri bazen aynı film içinde görmek mümkün olabiliyor.
Türkiye'de son yıllarda komedi dalında filmlere imza atan bir çok sanatçı var. İbrahim Büyükak, Gupse Özay, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Şafak Sezer, Erdem Yener, Ali Sunal, Engin Günaydın, Ata Demirer, Murat Cemcir & Ahmet Kural, Rasim Öztekin, Şahin Irmak, Alper Kul, Gülse Birsel vb. birçok sanatçı komedi filmlerinde senarist, oyuncu gibi değişik görevlerde izlenmektedir.

3

Olsada izlesek
Bu sikintilarin ve hayat mücadelesinin içinde ne giderdi

5

Ben daha çok komedi filmlerini sitkom tarzı seyrediyorum. Böyle daha iyi absürt komedilerin filan favorim genelde. Komedi filmlerinde genellikle gerçekleşmesi nerede ise imkansız tesadüfler saçmalıklarına olur. Yahu baz katıla katıla Jackie Chan filmi seyrediyorduk ben çocuk iken. Komedi mi aksiyon mu belli değil.

5

1-Recep ivedik serisi
2-çakallarla dans serisi
3-hep yek serisi
•bunları izle zaten gülmekten kırılırsın

4

Komedi filmleri, stres ve sıkıntıdan, can sıkıntısından kurtulmanın bire bir yolu diyebilirim. Sevdiğiniz oyuncuların oynadığı komedi filmlerini izleyince 2 kat faha mutlu oluyorsunuz. Gün içerisin de yaşadığınız kötü olayı bir nebze de olsa unutmanıza yardımcı oluyor ve sizi mutlu ediyor.

5

Komedi filmlerinin genel amacı izleyeni güldürmek ve keyif vermektir. Bu şekilde baktığımızda insanların neden komedi filmlerine çok fazla yöneldiğini anlayabiliriz. Çünkü komedi filmleri birçok insan için günlük hayattan kaçış şansı elde edebildiği bir bölge. Örneğin bu hafta organize işler filminin ikincisi vizyonda ve neredeyse her sinemada en çok izlenen film durumunda.

3

Çok fazla tercih etmediğim bir tarzdır. Genelde polisiye ve bilim kurgu tarzı filmleri daha çok tercih ederim. Elbette bu sektörde hakkıyla komedi filmi yapanlar var fakat daha çok kötü sonuçlar çıkıyor ortaya bence.

4

Komedi filmleri, izleyenleri güldürmek amacıyla yapılan filmlerdir. Komedi filmlerinde oynayan oyuncular hep benzer insanlardır. Komedi filmlerinde kaliteli espriler yapılır. Türkiye'de oldukça fazla komedi filmi vardır ama genelde küfür ve cinsel içerik içerdikleri için pek aileyle izlenebilecek filmler değildir.

3

Ülkemiz de başarıli olarak sinemalar da yaptığı tek şeydir komedi filmi. Gerçekten bu komedi film konusunda iyiyiz en sevdiğim ve başarılı bulduğum şuanki dönemde bana göre Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan dir ikiside son derece yönetim oynayan başarılı kişilerdir.

Komedi Filmleri ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.