4.5

Bilgi edinmek

önce - diğer kategorisine Selindss ekledi.
15 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İlgili konuda bilgi almak ,bu durumu öğrenmek"Bakan bilgi edindikten sonra açıklama yapacak.

4

21. yüzyılda hem kolay hem çok zor olan eylemdir. Bilgi edinmek için birçok kaynak ulaşılabilir olmasına rağmen çok fazla kaynak olmasından nedeniyle güvenilir kaynak bulmak zor hale gelmiştir. Bu nedenle bilgi edinirken ilk edinilen bilgiye güvenmek yerine iyi araştırmalar yapmak gerekir.

4

Bilgi edinmenin birçok yolu vardır.Dinleyerek,okuyarak ve görerek.insan beyni gördüğü şeyleri daha çabuk algılar ve unutması daha zordur.Bu yüzden en etkili öğrenme biçimi görsellerle olandır.

5

Bilgi yasamin kaynaklarindandir.Bilgi edinerek bunlari yasamimiza uygulayip hayatimizi sekillendiririz.Bilgi de insan gibidir..Iyi bilgi de vardir kotu bilgi de.Secip hayatimiza yansittigimiz bilgi bizim yasamimizi belirler,rotasini cizer.Bri de bilgi edinip hayata aktarilmamis bilgiler vardir..Yaninmarifet degildir bilgi edinmek.Asil marifet edindigimiz bilgiyi fiile donusturerek onu hayatimiza dahil edebilmektir.Yabi bilgi israfi da vardir bence bu noktada.Kullanilmayacak bilgiler hafizalarda yer kaplamaktadir.Onlari oradan cikario kullanmak ya da kullanabilcek olana aktarmak lazimdir.Bilgi onemlidir..

5

İnsanoğlu doğumdan ölüme kadar sürekli öğrenir. Nefes aldığı her saniye birşey öğrenir. Öğrenmenin sonu olmadığı gibi bunlardan yararlanmaktadır veli nimettir. Bilgi edinmek her konuda biraz biraz kendine birşeyler katmak biz insanlar için en ayrıcalı özelliktir...

5

Bilgi edinmek hayatımız boyunca yaptığımız bir şey birinden dinleyerek, okuyarak, görerek, yaşayarak her şeyden bilgi edinebiliriz. Edinilen tüm bilgiler insanların nesli devam ettikçe katlanarak yerine yenilerini ve daha çok öğrenebilecek bilgileri yaratır. Öğrenmenin bir sınırı yoktur bence.

5

Bilgi edinmek, bir konuyla ilgili o konuda uzman kişilerden ya da o konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişi veya kurumlardan bilgi almaktır. Bilgi edinmek, eskiden çok zor olsa da günümüzde bu çok kolaydır. Çünkü hepimizin elinde olan akıllı telefonlar sayesinde internetten istediğimiz her bilgiye ulaşabilmekteyiz.

4

Bir soru hakkında bilgi sahibi değilsek, soru hakkında yapacağımız detaylı araştırmalar sonucu aklımızda oluşan fikirler birikimidir.

5

İstenilen merak edilen konu hakkında araştırmalar yaparak inceleme yoluyla derlenen toplanan yazı belge görüş...şuan senin bilgi hakkında topladığın yorumlar gibi:)

3

Bilgi edinmek bir kişinin bilemediği bir konu hakkında bir kişiden bir bilgisayardan internetten veya kütüphanelerden bazı araçlar ile bilmediğimiz bir konu hakkında Bilgi edinmek öğrenmek anlamına gelir.

5

Bilgi edinmek kişiden kişiye göre değişir kimi 1 kelimede her seyi anlar kimi 1 kitap bitirir anlamazz

5

Bilgi edinmek bilmediğimiz bir konu hakkında bilgi almak demektir. Araştırma ile bir internet sitesinden kütüphane ile kitaplardan yada kişilerden temin edilebilir öğrenilebilir

5

Bilgi edinmenin pek çok farklı yolu vardır. Bu yollardan başlıcaları ; görsel,işitsel ve dokunsaldır.

Bilgi edinmek ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.