4.7

Yerli üretim

önce - ürün kategorisine halil1997 ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Yerli üretim Ülke'nin veya şehirlerin kendi imkanları ile kendi hammaddeleri ve kendi halkı orada bölgede yaşayan yerli kişiler ve şirketler tarafından üretim yaptıkları ürünler için söylenir. Yerli Üretim yaptıktan sonra önce kendi halkına daha sonra ise dışarıdan gelen talep üzerine yurtdışına ihracatı yapılır. Buda ülke ekonomisi için büyük katki sağlar.

5

Yerli üretim ülkemizin kendi ürettiği telefon araba beyaz eşya vb. Şeylerdir ülke en çok kazancı kendi üretirse sağlar mesela bir yurt dışı araba özellikler falan herşey aynı 50bin de 10 bin tl kazanıyorsa yerli üretimde bu sayı 2-3 katına çıkar bu yüzden yerli iretim çok iyidir

4

Yerli üretim çok önemlidir,savaş durumunda kendi silahlarımızı üretmek kendi uçaklarımızı, savaş gemilerimizi üretmak dış ülkelere bağlılığımızı azaltır,sadece savaşta değil, yerli retim her alanda çok önemlidir, sonuna kadar destekliyorum yerli üretimi.

5

Kendi imkanlarımız la ham madde ve işci gücü tamamen yerli sekilde ugrasıp televizyon telefon beyaz esya araba gibi ürünlerin tamamen yerli ve milli imkanlarla yapılmasıdır.

5

Yerli üretim ülkemiz ve kendi vatandaşımız tarafından yapılan üretimdir. Ülkemizde son zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biridir hatta. Türkiye içerisinde yerli üretim oldukça az ve artık bir şeyler üretmiyoruz. Daha çok dışa bağımlıyız ve yabancı ürünleri kullanıyoruz.

4

Bence yerli üretim tüketmeliyiz çünkü ülke ekonomisine destekte bulunmaliyiz, başka ülkelerin mallarını satın almamaliyiz ürünün üzerinde türk mali yazısı olanlardı..

5

Her ülkenınde yerli uretımı oldugunu gıbı bizim de ulkemızde yerlı uretım vardır

5

Yerli üretim demek ülkede üretilen ürünlerdir yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı Eskiden Yerli Malı Haftası vardı Şu an devam ediyor mu bilmiyorum ama hiç denk gelmedim sanırım devam etmiyor Bence yerli malları daha iyidir Ayrıca yerli mallara ihraç ürünü de denir yurt dışından olan ürünleri ithal ürün denir ama ben yurt dışından ürün ithal edilmesi taraftarı değilim çünkü adamlar kalitesizlere Bizim ülkemize gönderiyorlar ki biz de kendi ürünlerimizden kalitelerini seçip onlara gönderiyoruz bu işten tek Zararlı olan biz oluyoruz

paylaş - şikayet
5

Ülkenin kalkınması için yerli üretimin arttırılması çok önemli bir yere sahiptir. Zamanında dışa kapalı ekonomik modelde denenmiştir fakat karşılaştırmalı üstünlükler teorisinden sonra her ülke kendi ucuza mal ettiğini üretip, maliyeti ithalatını aştığı için üretmek yerine dışarıdan alarak farklı bir ekonomik modele geçilmiş. Ama ben yerli üretimin teşviki ve geliştirilmesinden yanayım.

5

Yerli üretim, bir ülkenin kendi şehirlerinde, ilçelerinde veya köylerinde bulunan hammadeleri kullanarak, kendi elemanlarıyla yaptığı üretime denir. Yerli üretim her zaman desteklenen bir üretimdir. Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey de bu yerli üretimdir.

Yerli üretim ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.