4.6

Zeka geriliği

önce - diğer kategorisine Chnmct ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Aslında argo kelimesini kullanmak istemediğimiz ama günümüzde bu tarz insanlarla sıkça karşılaştığımız bir kelime olan geri zekalı cümlesinin daha naif olanıdır. İnsanların çoğunda malesef bu beyin yoksunluğu bulunmakta ve etraflarında ki insanları delirtebilecek kapasitededirler.

5

Zeka geriliği genelde çocuklarda görülür. Tablet ve telefonlarla çok oynaması durumunda çocuklarda zeka geriliğine yol açabiliyormuş. O yüzden çocuklarımızdan biraz elektronik eşyaları uzak tutalım onların geleceklerini karartmayalım.

4

Zeka geriliği bir insanın normal durumları algılayabilecek kapasiteden geri olması durumudur. Tedavileri vardır. Ciddi bir sorun olarak algılanıp sahip olan insanın üstüne gidilmemeli ve ön yargılı davranmaktan kaçınılmalıdır. Gerekli şartlar sağlandığı her insan kendini olduğu konumdan daha ileriye taşıyabilir. Önemli olan gerekli özveriyi ve ilgili vermek, sabırlı olmaktır. Böyle insanlar için sabırlı olmak çok önemlidir. Zaman içerisinde düzeltilebilecek olduğu unutulmamalıdır.

5

Zeka geriliği IQ puanı ile ifade edilir,0-20 puan arasında puanı olan kişiler derin zeka geriliği ile ifade edilir, 21-35 yaş puan ağır zeka geriliği,36-49puan arası orta düzeyde zeka geriliği,50,69 puan aralığı hafif düzeyde zeka geriliği,70-79 puan ise sınır zeka olarak ifade edilir.Sınır zeka ve Hafif düzeyde zeka geriliği olan kişiler okuma yazma ve matematiksel işlemleri biraysel eğitim alarak yapabilirler.

5

Geri zekalı kelimesinden daha az kırıcı ve yumuşak bir kullanım şeklidir. Tıbbi olarak da zeka geriliği biçiminde kullanılır. Zeka geriliğine neden olan şeyler gibi. Özellikte bebeklerde zeka geriliği görülebilir erken yaşlarda fark etmek filan da önemlidir bu tür şeyleri aslında. Genelde zeka geriliği bir yaşında fark ediliyor.

3

Zeka geriliği, genellikle hamilelik döneminde annenin maruz kaldığı teratojenler neticesinde bebek doğduktan ve büyüdükten sonra kendisini gösteren bir sorundur. Bu sorun genetik de olabilir. Zeka geriliği olan çocuklara özel bir tedavi ve özel bir eğitim verilmelidir. Normal zeka düzeyine sahip çocuklarla beraber eğitim görmesi onun kendisini daha kötü ve daha eksik hissetmesine sebep olacaktır.

5

Zeka giriliğ hakkında pek bilğim yok ama Allab kimseye onu yaşatmasın ve göstermesin

Zeka geriliği ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.