3.9

gereksiz antibiyotik kullanımı

önce - diğer kategorisine nurshn6418 ekledi.
38 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Sağlığa zararlıdır. gereksiz kullanılmaması gerekmektedir. hekim tavsiyesinde alınmalıdır. gereksiz yere kullanıldığında bağışıklık sistemi çöker ve gerektiği zamanlarda işe yaramaz.

1

Kesinlikle çok tehlikeli ve sağlığa çok zararlı bir uygulamadır. Antibiyotik vücuttan öyle kolay kolay atılmaz bunun için belli bir süre gerekir ve biz art arda art arda antibiyotik alırsak sağlığımızo mahvedebiliriz. Mutlaka doktor kontrolünde alınmalı. Ben antibiyotik kullanmamaya çalışıyprdum ama geçirdiğim ameliyat neticesinde dikişimin kaptığı enfeksiyondan dolayı üç kutu hap antibiyotik ve altı adet antibiyotik iğne kullanmak zorunda kaldım. Bana bir ömür yeter sanırım bunlar :)

3

Sağlığa zararlı doktor vermediyse alınmaması gerek çunku hem yararlı hem zararlı bakterileri bitiriyor.

4

Ülkemizin en büyük sorunu bu ilk ağrı da mide bulantısında baş dönmesinde sancida kullanılan bir ilaç haddinden fazla kullanılıyor artık alışkanlık gibi olmuş ki marketlerde bile satılıyor anormal bir olay olmuş durumda vücuda çok kötü zararları var bunun özellikle böbrek ve apandiste zaten apandisit sıkıntısının en çok ülkemizde yaşanması da bu yüzdendir

4

Çok zararlı doktordan izinsiz düzensiz antibiyotik kullanmak ama zaten yeni kanunla reçetesiz vermiyolar ve doktorlar kolay kolay antibiyotik yazmıyo diye biliyorum

5

Gereksiz antibiyatik kullanımı zaralıdır doktorumuzdan izin alamdan antibüyatik kullanmayınız ben sadece tavsiye veriyorum saygılar

5

Doktorlar yazmadığı sürece antibiyotik kullanımı doğru değildir çünki çok büyük etkisi vardır ve insana zarar verebilir .

5

Gereksiz antibiyotik kullanımı aslında yapılamaması gereken fakat ülkemizde bolca yapılan bir yanlıştır. Her şeye antibiyotik alıp insanlar iyileşmeye çalışır fakat daha sonra ciddi bir durum olduğunda ve antibiyotik ihtiyacı duyulduğunda vücut tepki vermeyebilir ve iyileşme zorlaşır. Buda hastalık yüzünden insanların zor durumda kalmasına neden olur o yüzden bilinçli kullanım önemli. Sık sık antibiyotik almayın.

5

Gereksız antıbıyotık yanı agrı keaıcı kullanım gereksız hastalıkları ortaya cokatırı ve doktordan recetesız agrı kesıcı kullanmak hem cok tehlıkelı hemde yasaktır bu konuda cevreyı elımzden geldı kadar bılıncelndırelım

5

Genelde sağlık ocaklarına gidildiği zaman burnun aksa bile antibiyotik veren doktorlar sayesinde çoğu insanda alışkanlık haline gelmiş bir durumdur. Çok zararlıdır ve insana her antibiyotik iyi gelmez daha kötü sonuçlar doğurabilir. Çok hasta olunmadığı sürece kullanılmaması gereken bir ilaç olarak görüyorum antibiyotiği.

3

Kullandığınız ilaçları tavsiye üzerine değilde hekim kontrolünde kullanmak sağlığınız açısından faydalı olacaktır.Çünkü bilinçsiz ilaç veya antibiyotik kullanımı sağlığınızı tehdit eder ve hatta ölümlere yol açabilecek problemleri ortaya çıkarabiliyor.

3

Gereksiz antibiyotik kullanımı sağlığa zararlıdır. Sadece antibiyotik değil bence gereksiz ilaç kullanımı da zararlıdır. Vücudumuz kendi kendini iyileştirme gücüne sahip bence. Antibiyotik gibi diğer her ilacın yan etkisi vardır. Bir yeriniz düzeltirken başka bir yerimiz hasta oluyor. Örneğin çok ilaç kullanımı böbreklere zararlıdır.

paylaş - şikayet
4

bence çokyanlış hatta mecbur kalmadıkça doktora bile yazdırılmamalı bence çünkü antibiyotikler genetiği ve içerisindekş kimyasallar sebebiyle çok zararlıdır çiğerleri tümüyle yakabilir eritebilir

5

Gereksiz antibiyotiklerden kaçınılmalıdır hatta normal hap bile zorunda kalmadığımız sürece kullanılmamalı. Ben genelde hap kullanma taraftarı değilim. Hap kullandığımızda bir yeri iyileştiriken başka bir yerimizda hastalıklar olabiliyor bozabiliyor. Zorunda kalmadığımız sürece hapo kullanmamak gerekiyor.

1

Keşke sadece onu antibiyotikler için yapıyor olsalar bir çok insan ağrı kesici hapları bile bilinçsizce kullanıyor ne bir prospektüsü okurlar ne de onun varlığından haberdarlar.. Okumuyorlar bilmiyorlar bilmedikleri için hataya düşmeye çok müsaitler. Oraya o kağıdı süs diye koyduklarını düşünüyorlar herhalde.. Çok tehlikeli çok zararlı.. Her şeyin fazlası gibi hele hele ilaçların fazlası yani Allah korusun.. Hele bir de kimyasal sonuçta yani bir şekilde..

3

Gereksiz antibyotik ve benzeri ilaçlar kullanımı oldukça yanlıştır, gereksiz ilaç kullanımı vücudu ilaçlara bağlı hale getirir.

3

Bağırsak florasina zararli ve bakterilerin direnç kazanmasına neden oluyor keşke insanlarımız bu konularda daha da bilinclenebilseler

3

Doktorun reçeteli olarak vermediği sürece antibiyotik içmek tehlikeliden ziyade bir süre sonra vücut antibiyotiğe alışıyor ve vucüt koruması bir süre sonra antibiyotik için zayıf düşüyor. Bir süre sonra gerçekten ihtiyaç halinde, doktorun reçeteli olarak verdiği antibiyotiği içtiğinizde artık vücut bu ilacı biliyor ve o ilaca karşı direnç sağlıyor. Bundan mütevellit doktorunuz yazmadığı süre içinde kendi iradeniz ile içmeyiniz.

3

bir doktor olarak cevaplıyorum özellikle aile hekimleri ve acil doktorları tarafından ciddi oranda gereksiz antibiyotik reçete edilmekte

3

Erkenden ölmek isteyen kişilere bir şey diyemem tabikide ancak doktorun reçetede yazmadığı halde sırf iyi gelir mantığıyla kullanmak tamamen zihniyetsizlik ve cahilliktir başka hiçbir şey değildir.

5

Ülkemiz insanlarının bilinçsizliği, cahilliği sebebiyle kendi tedavilerindeki haksız antibiyotik ısrarını anlayamıyorum. Doktor önermedikçe antibiyotik kullanılmamalıdır. Yararı olacağına zararı olur. Sonuçta ilaçlar bir yeri yaparken bir yeri yıkar. Basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu için kendince antibiyotiğin doğru olduğunu düşünen insanlar mide ve karaciğer sağlıklarını da düşünmelidirler.

paylaş - şikayet
5

Antibiyotik dediğimiz ilaç türleri vücuttaki bütün bakterileri yok etmektedir. E tabi bunun içinde yararlı bakteriler ve bağırsaklardaki mikroflora da var. Bunların da ortadan kalkması demek vücudun immun sistemi üzerine olumsuz etki eder. Yani bana soracak olursanız çok mecbur kalmadıkça antibiyotik kullanılmamalıdır.

5

Sadece antibiyotik değil, hiç bir ilaç doktor vermediği sürece asla kullanılmaması tavsiye edilir.

5

Vücudu sürekli antibiyotikle ayağa kaldırmaya çalışmak doğal bağışıklık sistemimizin bir süre sonra yetersiz kalmasına sebep olur ve daha çok hastalanır hale geliriz. Öte yandan antibiyotik bakteri kökenli hastalıklara etki eder. Grip gibi virüs kökenli hastalıklara antibiyotik etki etmez ve bu zamanlarda antibiyotik kullanımı gereksizdir. Virüslere etki eden tek şey interferondur ve kişi kendi bağışıklık sistemini güçlendirerek interderon üretebilir. Bu nedenle virüs kökenli bir hastalığa yakalandığımızda bol vitamin takviyesi almak, antibiyotikten daha etkili olacaktır.

5

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum
"Antibiyotikler 15 yıl boyunca ciğerden atılmaz"bu nedenle bu ilaçların kullanımları konusunda daha dikkatli olmakta fayda var.

gereksiz antibiyotik kullanımı ortalama puanı 3.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.