4.5

Fırında Patates

önce - ürün kategorisine Demett ekledi.
18 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Soba üzerinde çok daha lezzetli olsada fırında benzer bir tad yakalamak mümkün. Diyet için birebir ancak bağırsak hareketlerini yavaşlattığı için çok sık tüketmemek lazım. İçine tereyağ peynir ve pul biberle tüketiyorum ben çok lezzetli oluyor. Kardeşim ketçap ve mayonezde ekliyor oda lezzetli oluyor.

3

Tadı harikadır. Patates elma diliminde kesilip geniş bir karıştırma kabına aktarılıyor. Sonra o dilimlere çeşitli baharatlar ekleniyor. En sonunda fırına veriliyor ve meşhur fırında patates hazır halde bulunuyor.

5

Güzel ve nefis oluyor diyebilirim ben evde ailem olmadığı zamanlar genelde yaparım ve yerim patatesleri doğruyarak ve patatesleri kesilmış halinde fırına atarak güzel bir tat elde etmiş oluruz.

4

Sivi kremayla denemenizi tavsiye ederim birazda tuz karabiber. Ister kahbaltida ister et yemeklerinin yaninda yapin cok yakisiyor.

5

Fırında patates denilince benim aklıma kumpir geliyor. Böyle kumpiri fırına verirler, çıkınca ortasını keserler, içine yağ, tuz dökerler. Sonra ne istersen onu koy, amerikan salatası, sosis, zeytin, mısır, ketçap, mayonez, kısır... Bence hem çok doyurucu hem de çok lezzetli yemeklerden birisidir.

paylaş - şikayet
5

patatesi elma dilim şeklinde diğrayıp hüzelce baharat ve yağ ile harmanlayıp fırınladığımzda enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. bunu patatesi 2 ye bölerek fırınlayarak da yapabilirsiniz.

5

Fırında patates oldukça lezzetli olan bir patates pişirme yöntemidir. Kızartmaya göre daha az yağlı olmasıyla biraz daha iyi bir yöntem olduğu düşünülebilir. Ayrıca güzel bir sosla fırına verildiğinde oldukça lezzetli olur.

5

Fırında patates çok lezzetli bir yemektir. Öncelikle kabuğu soyulan patatesler orta boyda dilim dilim kesilir. Sıvı yağ, pul biber, karabiber, kimyon, nane, kekik gibi baharatlar ve tuz dilimlenen patateslerle beraber harmanlanır. Daha sonra isteğe göre köfte yapılıp patetesle beraber fırına verilir. Pişince de afiyetle yenilir. Ben fırında patatesi kıymalı ve bezelyeli seviuorum. Özellikle o sosla harmanlanan bezelyelerin tadı çok güzel oluyor. Bir misafit geldiğinde yapılabilecek güzel ve lezzetli bir yemektir. Tavsiye edilir.

3

Çok fazla çesidi var. İstersen kumpir tarzında yapabilirsin,patatesin kabuğunu soymadan fırına verip çıkarınca içine garnitür,kaşar,tereyağ,mısır koyabilirsin. Ya da patatesleri doğrayıp kekik, pulbiber, tuz ile harmanlayıp fırına verebilirsin. Patatesle bir çok yemek yapılabilir. Fırında olunca lezzetli de oluyor.

5

Fırında patatez adından bilindiği gibi tadına doyum olmayan fırının içerisinde yapılan güzel bir püredir

5

Fırında patates gerçekten de çok lezzetli olan bir yemek türüdür. Özellikle tavuk ve domates eşliğinde yapılarak servis edildiğinde enfes olur. Fırında yapılan patates kızartmaların aksine daha yumuşak oluyor.

5

Mükemmel olur. Patatesi tavuk etiyle birlikte fırında kızartıp üstüne de baharat dökersek gel de yeme.

5

Fırında bütün olarak da pişirilmebilir ama en sevilen türü elma dilim patates olarak doğranıpsarımsak, pul biber tuz ve karabiber gib baharatlarla ve zeytinyağı ile harmanlanıp tatlandırılasımile yapılır. Yumuşacık olana kadar pişirilmelider.

5

Bana göre patatesin her türlü hali çok güzel olan bir yiyecek. Genellikle damak tadıma kızartması daha hoş gelse de sağlık açısından patates kızartmasının zararlı olduğu söyleniyor. Bu nedenle kızartma yerinde patatesı fırında pişirerek yine çıtıra yakın bir lezzet elde ediyorum özellikle baharatlı patates harika oluyor.

5

Fırında patates bence harika bir tadı var bayılıyorum onun tadına birde kızarması vardır kızartma biraz zararlıdır ama onun tadı da güzeldir.ben patatesle olan bütün yemekleri severim.

5

Ama yanında da pilav mutlaka olmalı. Biraz da turşu daha ne olsun :)

Fırında Patates ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.