4.8

Devlik

önce - diğer kategorisine YaŞaR-öÇaL ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

çok ender görülen bu hastalık tanı erken konursa başarıyla tedavi edilebilir. iki hastalığın nedeni de hipofizden aşırı büyüme hormonu salgılamasıdır. eğer bu durum ergenlikten önce ortaya çıkarsa devlik daha sonra gelişirse akromegali görülür.

5

Çok olmasa da Ender görülen bir rahatsızlıktır. Kimisi Games of Thrones dizisindeki Hodor'dan bile iri yarı olabilir. Delik bir tür hastalıktır. Genelde delik hastası olan kişiler eekekn ölür. Daha çok erkeklerde kadınlara nazaran daha sık görülür. oransal olarak. Akromegaliden farklı olarak da vücut bütün uzuvlsro ile iridir. Akromegali de sadece bir veya birden fazla organ aşırı gelişmiştir el ve ayak gibi.

5

Bir rahatsızlık çeşididir. Büyüme ve gelişme çağında hipofiz bezinin salgıladığı büyüme hormonunun fazla salgılanması nedeniyle bireyin fazla irileşmesine bağlı bir hastalıktır. Uzun boyluluktan çok uzak artık devasa boylu olarak nitelendirilir. Ender rastlanır.

5

Eskiden zaten adamlar insanlar dev gibiymiş bunu fosillerden kemik araştımalarından yer kazı birimi kanıtlamştır sonra nesiller geçtikçe boyle bu seviyeye kadar geldik ama devlikte bir hastalık olabilir

Devlik ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.