4.5

Para ve Etkiledikleri

önce - diğer kategorisine littleglasses ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Para bugün burada oturmamın sebebidir. Para bizlerin hayatını ellerinde tutan bizi bir kuklaya çevirmiş ve tuhaftır ki yine bizlerin ürünü olan bir "şey"dir. Büyülüdür; Bizleri öyle bir etkisi altına alır ki sevgimizi göstermek için bile ona ihtiyacımız olur bazen. Çünkü kalkıp gidemezsin bazen sevdiğinin ayaklarına, ona bir çicek veremezsin, bir kitap alamazsın kütüphanesine koyup baktıkça seni hatırlayabilmesi için, birlikte bir yemek yiyemezsin, onunla yürüyemezsin bile çünkü üzerindeki kıyafetlerin bile önemlidir sanki. Paran yoksa yok oluverirsin bazen. Sevgi bedavadır değil mi? Para ödemeyiz sevebilmek için. Peki neden onu gösterebilmek için öderiz? Neden sevdiğinin gözlerine bakabilmek için bile ona ihtiyaç duyarız? Peki bu noktaya nasıl geldik?
Şuan buradayım. Para kazanmanın yeni yollarını arıyorum çünkü ben basit bir üniversite öğrencisiyim. Günlerimi, aylarımı vererek daha iyi bir hayat uğruna girmek için çabalayıp girdiğim üniversite bile bitince neler olacak bilemiyorum. Belki o kadar yaşamak yoktur kaderimde. Bunları ne zaman öğreneceğiz bilmiyorum ama işte para, para bana şuan bunları buraya yazdıran şey. İçimizdeki tüm isyana rağmen, geceleri uyuyup bir daha uyanmamak isterken ertesi sabaha bize alarm kurduran şey. Bu hayat, sahip olduğumuz umutlar. Keşke daha iyi olmak daha basit olsaydı. Paranın etkisinden kurtulmak için defolup gidemem bile. Çünkü o noktada bile, ne komik ki, başını çekip gitmek için bile; para lazım.

5

Kişiler ve bakış açıları, hayat görüşleri, tercihleri gibi yüzlerce bağlantı içeren dalları var konunun. Benim için pek çok şeyin başıdır, olamazsa olmazıdır.

3

Hayati etkiler. Nereye gittigini, ne yiyip içtiğini hatta kimlerle oldugunu bile o belirler.

5

para denince aklıma kadın geiyor kadın denince aklıma para geliyor ozmana bana bu çelişkiyi yaşatan şey paraysa ahmete sor neden bana bukadar uzun cümle yazdırıyor para kazanmak içinmi yani kadınları ve herkesi etkiler

5

Bence para hayatın gerçeği. O olmadan hiçbirşey olmuyor. Çocuk bile dünyaya getirmek istemiyorsun, herşeyi para çünkü. Bana şunu al dedigimde alamak kadar üzücü bir durum yok ,yada çocuğun aç görmek kadar , yada hastalanamiyorsun bile paran olmadığında ölüme mahkumsun. Insanlar paran varsa insansın yoksa kimsin sen..Hayat çok zor herşey para paran varsa gel dünyaya yoksa gelme..

paylaş - şikayet
5

bence Para insanları ciddi derecede değiştirmektedir kimi insanlar parayı bulunca ne oldum delisi oluyorlar..

5

Para günümüzde ihtiyacımız olan bir şeydir. Yapılan her işte para gerekli oluyor bu yüzden insan hayatına oldukça etkilidir. Birde paranın etkileri yüzünden bunu kaldıramayan insanlar vardır. Bu kişiler paraya doyamazlar hep fazlasını isterler diğer insanları sömürürler.

3

Para, yaşamamızı sağlayan en önemli şeylerden bir tanesi maalesef. Paranın etkilemediği bir şey yok. İçtiğimiz su bile parayla maalesef. Para için sabahtan akşama kadar bir işte çalışıyoruz ve yine o parayla bir ay boyunca geçinebilmek için türlü ihtiyaçlarımızı erteliyoruz. Maalesef para günümüzde insanlar için en önemli şeyler bir tanesi olmuş durumda. Artık hemen hemen herkes bir meslek seçeceği zaman önce maaşa bakıyor. Tabii ki bu çok doğal çünkü artık yaşama sebebimiz para olmuş durumda. Özellikle bu pahalılıkta aldığımız paralar yetmediği için gözümüz hep daha fazlasında oluyor.

5

Tabiri caizse eyer parası konusur ve toplumda etkısı buyuk olur bu bır gercek paran yoksa ıstersen sen dunyanın en bılgılı adamı ol yine sana soz hakkı tanımazlar o yuzden parası olana degıl bılgısı olana sahıp cıkın desek cıkın ve arlasında durun para gelır gıder ama kalp kırmak parayala etkı yaratmak kımsenın hakkı degıldır

3

Hayatımızda ne kadar değer vermediğimiz bir şey varlık olduğunu söylesek de parasız hiçbir şey yapamaz durumdayız maalesef.Hani derler ya adım atsan para. Şu hayatta sadece Orhan Veli'nin de bahsettiği gibi Hava bedava bulut bedava , dere tepe bedava ,Yağmur çamur bedava.Geriye kalan her şey sanki paraya endeksliymiş gibi.Bazı insan ilişkileri bile para üzerine kurulu.Keşke hayatımızda bu kadar yer etmese.

Para ve Etkiledikleri ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.