4.2

Peri

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Masal kahramanlarından biridir. Gerçekte var olmasa da her çocuğun, özellikle kız çocuklarının kafasında ve kalbinde bir yeri bulunur. Masallarda elinde sihirli değneği ile uçan, kaçan sevimli kızlar olarak tasvir edilir. Göründükleri kimselere sihirli değnekleri yardımıyla sürprizler hazırlar.

5

Doğaüstü güçleri olduğuna inanılan ,çok güzel olarak nitelendirilen ve genellikle masallarda adı geçen düşsel dişi varlık demektir. Birçok Farklı kültürün efsane,folklor ve mitolojisinde bulunan bir ruh,veya doğa-üstü yaratiktir. Genellikle insan görünümünde ,çoğunlukla çok küçük olduğu ve uçmak ,büyü yapmak geleceği görmek veya etkilemek gibi doğa-üstü güçlere sahip olduğu düşünülmüş ve böyle tasvir edilmiştir.

paylaş - şikayet
3

Masallarda hikayelerde herseyi bir cubukla degistiren sihiri olduguna inanilan guzel kiyafetli melek gibi bir kiz simdilerde cocuklarin disi dusunce dis perisi disini alicak yerine hediye getircek diye kandiriliyor cocuklar

3

Keşke bir peri olsaydım. Yardıma ihtiyacı olan herkezın mucizesi olurdum Tabii ki ALLAH ' ın izni ile...

5

Genellikle masallarda olağanüstü güçlü olan ve iyilik için çalışan meleklere denilmektedir. Çokça kız çocuklarının ilgisini çeker. Bu Peri’nin elinde sürekli sihirli değnek olur ve bu değnek ile güzel işler yapar.

Peri ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.