4.8

Yüz Türk Lirası

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ön yüzünde Mustafa Kemal Atatürk'ün, arka yüzünde de Itri'nin resmi bulunur. Mavi renklidir. İkiyiz Türk Lirasından sonra tedavülde olan ikinci büyük paramızdır. Öğrenciler için iyi bir harçlıktır. Yüz güldürür.

Yüz Türk Lirası
4

Türkuye cumhuriyeti para biriminin 100 lük banknotudur. Üzerine Mustafa Kemal ATATÜRK'ün resmi vardır. 100 adet 1 liraya. 2 adet 50 liraya 10 adet 10 liraya denk gelir. günümüz ekonomisinde değerini kaybetmek üzerededir. 100 liraya 1 paket makine deterjanı ve 5 L sıvı yağ belki alınabilir.

5

Türkiye cumhuriyeti’nin para birimlerinden bulunan kağıt paralardan biridir. Ön yüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arka yüzeyinde Itri’nin resmî bulunmaktadır. Bu parayı insanlar genellikle maaşlarını aldıktan sonra görürler. Bu devirde 100 tl’nin bir değeri bulunmuyor. Çünkü bir insan dışarı çıktığında en az 40 tl harcıyor.

5

TÜRKİYE cumhuriyeti merkez bankası tarafından bastırılan bir para birimidir

5

Bir yüzünde Atatürk cizimi, diger yuzunde de Itri cizimi yer almakta olan Türk lırasıdır. Cebinde olduğunda kendini ne fakir hissedersin ne de zengin. Tam bir güvence parasıdır.

Yüz Türk Lirası ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.