4.8

Aşırı Uyarılma

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Organizmanın normalin üstünde uyarılmasıdır Çok şiddetli bir görüntü Işık basınç gibi fiziksel uyarıcılar yanında çok acıkma çok susama aşırı hayal kırıklığı aşırı güvensizlik gibi iç uyarıcılar da aşırı uyarılma ya yol açar Nitekim küçük bir odada uzun süre yanan 250 mumluk 1 ampul organizmayı fazlasıyla etkiler çok sevdiği yakınını aniden kaybeden kişi hiç uyarılarının neden olduğu aşağıda uyarılmayı yaşar bunun yanında günümüz toplumlarının yaşam koşulları da aşırı uyarılma halidir

5

Iç ve dış uyarıcıların normal şiddet ve sürenin üstünde etkilenmesine aşırı uyarılma denir. Organizmanın normal etkinlikte bulunması için gereken miktardan çok uyarım olması demektir. Sürekli ve şiddetli uyarıcılar kuvvetli bir ışık, yüksek ısı, gürültü ya da aşırı açlık, susuzluk ya da ağrılar aşırı uyarılmaya neden olur.

4

Aşırı uyarılma, dış dünyadan veya insanın iç dünyasından gelen uyaranların normalin üstünde bir şiddete veya süreye sahip olma durumudur. Normal bir uyaranın sesinin, şiddetinin, sunulma süresinin, ışığının artırılması aşırı uyarılmaya sebep olur. Bu da çoğu zaman olumsuzluklara, huzursuzluklara yol açar.

Aşırı Uyarılma ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.