4.2

Köy yaşamı

önce - mekan kategorisine mervesu ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Köy yaşamı doğayla iç içe olduğu için tercih edilen bir yaşamdır. Ama hayat şartlarından dolayı köy yaşantısını terk edip şehirlere yerleşmek zorunda kalan insanlar oldukça fazladır.

5

Nüfusu ilçeden biraz daha az olan yerlere köy denir ve buralar doğayla iç içe olan yerlerdir . Genellikle geçim kaynakları hayvancılık ve tarimdir. Son yıllarda çogu insan köylerden şehirlere göç etmistir ama bana göre şehir gürültüsünden uzak kafa dinlenilecek yer herşey organik ve o doğal kokular havası insanı acıktiriyor en çok bu yanini seviyorum .

5

Simdiki cocuklarin pek bilmedigi bir yasamdir. Sutun, yumurtanin, meyve ve sebzenin dogali ve organigi koyde olur. Gun erken baslar koyde. Tavuklarin yemi suyu verilir, inekler sagilir, gunes cikmadan sebzeler toplanir koy hayatinda. Ambalajli yiyecek icecek bulmak zordur. En guzel icecegi buz gibi ayrandir. Emek ister, is ister, guc kuvvet ister koy hayati. Yorucu eglenceli en onemlidi sagliklidir koyde yasamak.

4

doğa ile daha çok özdeşleşme fırsatı sunan bu yaşam türü teknolojik gelişmenin yetersiz olmasından ötürü kısa süreli dinlenme fırsatı sunan yaşam alanlarıdır.

5

Doğal ortam her şey gerçek kışın sıkıcı olabilir fakat bir dönem kalınabilir aslında kendi işinin sahibi kişiler inzivaya çekilebilir.

5

Köy yaşam alanları tamamen doğal bir ortamda üretilen ve yetiştirilen tavuk kaz ördek gibi koyun keçi sığır daha birçok şey sayabiliriz doğal olarak yaşayan bir alandır köy

2

Köy her türlü ürünü doğaldır ben pek tercih etmiyorum doğal yaşam güzel ama modern değil her şeyi ellerinle yapmak zorunda kalıyorsun o yüzden bana uygun değildir.

3

köy hayatı çok güzeldir saflık temizlik doğalık ne ararsan var nele bahçede yetişen o meyveleri şehir gürültüsünden uzak sakin büyüleyici bir yaşam

5

Köy yasami bnce cok güzel bir yasam elimde olsa hergün köyde yasardım yemegi suyu cayı ayrı bır tat oluyor kısın sobanı yakıp önünde oturmak muhabbet sohbet etmk cayın içmek kestane pişirmk ayrı bir güzel yazın yemyeşil cevresi ile organik sebze meyvesi ile havası ile sağuk cesme suyu ile ayrı bir güzel havaya sahip tabi cocukların dsarda korkusuz oynaması kosması daha ayrı bır güzelliğe sahip oluyor elimde gelse sürekli köy hayatı yasarım organik yumurta tere yağı süt peynir sebze meyve bunlar hayat uzatır

3

Abi 19 yaşındayım köy gibisi yoktur. Yazları memlekete gittiğim zaman daha köye girer girmez o hayvan kokusu çiçek kokuları gelir. Sabah 6 tıda kalkıp o inekleri sağıp süthaneye götürmek hele bide benim gibi trakyanın en güzel köyündeyseniz o kadar güzel ki hayvanları otlatmaya götürmek. Kışın çok zor olur ama yazın köyde olmak gibisi yok..

4

Sehire yakinsan koy yasami tercih edilebilir cunku dogaligi cokdur organik beslenebilirsin.
Tabikide eksileride var ama ben koyu tercih edenlerdenim.

Köy yaşamı ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.