4.8

Sıvı Basıncı

önce - diğer kategorisine lara2015 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Bir yüzey üzerine etki ettikleri dik kuvvetin bulundukları yüzey alanına oranıdır. Sıvı basıncı sıvı yüksekliği ile doğru orantılıdır.

4

Birim yüzeye etki eden kuvvete denir. Birim kavramını bir tane sıvı molekülü olarak düşünebiliriz. P=h.d.g formülüyle bulunur.

5

Sıvıların belirli bir sekilleri yoktur ve içinde bulundukları kabın seklini alırlar sıvılar öteleme hareketi yaparak yer değiştirirler bu nedenle sıvı basıncı katı basıncından farklıdır durgun sıvılar bulundukalrı kapın tabanına hemde yan yüzeylerine basınc uygularlar p=h.d.g olarak dersek. H= sıvının yerden yüksekliği D = sıvının özkütlesi. G =yer cekimi ivmesi.

5

sıvı basıncı su gibi sıvı olan şeylerin şekli olmadığından içlerine koyduğumuz şeylerin veya kapların şekillerini alırlar.ayrıca belli sebeplerden dolayıda şekil değiştirirler başka yerlere de geçebilirler.katılar da ise böyle şeylerin olması çok zordur.yani sıvılar ile katı cisimler arasındaki basınç ları çok farklıdır.yani sıvıların basınçlarının belli bir nedeni ağırlıklarıdır.

Sıvı Basıncı ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.