4.0

Alaplı

önce - mekan kategorisine Esmerkral67 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Zonguldağın bir ilçesi olan alaplı denize parelel bir yapıya sahiptir. Özgün bir yaşam yeri alan ve gezilecek yerlerden bir yerdir. Alaplı ismini osmanlı zamanından gelen bir isme sahip ve ozamanları araba olmadığından postacıların at ile posta getirsikleri söylenir, postacının al bir atı varmış onu görenler al atlı geliyor al atlı geliyor diye sevinirmiş günümüze çevrilere alaplı ile son noktatı bylmuştur.

3

Alatlı olarak bildigim zonguldaktaki bu yer gormek istedigim yerlerden biridir postacilarin haber goturup getirdikleri yer oldugunu duymustum bir arkadastan guzel memketin guzel yorelerini ne kadarda az biliyoruz

5

Zonguldak ilinin bir ilçesi olmasına rağmen merkeze 58 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Sade ve sakin yaşam şartları olan alaplı ilçesinin güzel ve berrak denizi ile de güzel faxla bilinmeyen tatil mekanları arasında yer alıyor.

3

Zonguldak ilinin bir ilçesi olan Alaplı da deniz olması dolayısıyla balıkçılık aktif olarak yapılmaktadır. Öte yandan kalkan balığının en fazla çıktığı bölgelerden biri olan Alaplı'da yağış miktarı da oldukça fazladır.

Alaplı ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.