4.7

Kadının Toplumsal Yeri

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Kadın yüzyıllarca toplumda erkekten daha aşağı bir statüde olmuş ve toplum yaşamına katılmamıştır keğe göre bedenen daha Güçsüz olan kadını hafif işlerin verilmesi doğurduğu çocuğa uzun süre Bakmak zorunda olan kadının uzun süre evde kalmak zorunda olması İlker dinlerin ve bazı aile türlerinin kadına karşı olumsuz bir tavır takınması mevcut toplumsal düzenin devamına yarar görenlerin tutucu tutumlarının kadının daha yüksek ses iade etmesini güçleştirme si İş bölümünün yalnızca yaşa ve cinsiyete göre düzenlendiği toplumlarda kadının etki bir biçimde ekonomiye katılmamıştır kadın ve erkek arasında oku kalanını da yansıyan toplumsal eşitsizliklerin bilincine varma da 1789 Fransız İhtilali Çok etkili olmuştur Bu İhtilali'nin getirdiği değişimler ile birlikte kadın toplumdaki yerini sorgulamaya başlamıştır.

4

Türk toplumunda kadının önemli bir yeri vardır orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti ozaman devlet yonetiminde hatunlarin da söz ve karar hakkı vardı kadınlar o zamanlarda ok atar Ata biner top oynar güreş tutar yani şimdi biz diyoruz ya hanım elinin hamuru ile erkek işine karışma o zaman tam tersi şimdi kadına okadar değer verilmiyor kadına şiddet kadın cinayeti tecavüz Allah yardımcıları olsun bu devirdeki kadınların

5

Günümüz de kadına pek fazla değer verilmiyor ama bunu bütün haklarımızı olduğu gibi geri alacağız kadın erkek eşitliğini mutlaka ve mutlaka günümüzde de yer alacak kadınlar sadece evde ev işi yapacak çocuk doğuracak gibi gören zihniyet elbette anlayacaklar kadın erkeğin yaptığı isi yapabilegini geçmişimiz de oldu gibi.

paylaş - şikayet
5

Her kadının hür ve özgür idaresinin sahip çıkılmadığı toplumsal inançşarımız çerçevede uaşadığımıza inandığımız bir hale geldik. Kadının ne kadar önemli bir yapıua sahip olduğunu unıttuk ladın anne olduğunu, kız kardeş olduğunu, abla olduğunu unuttuk son yıllarda yaşanan kadın cinayetlerine alışır hale geldik insanların biran önce yapılanması ve bilinç altından kadına el kaldırılmaması gerektiğini anlaması gerek.

5

Kadını yıllar boyu eksik etek ve hiç bir şey yapamaz gözüyle gördüler aslında cinsiyetimiz değişik başka birşey değil ben kadınların bizden güçlü olduğuna inanıyorum herşeyi başarıyorlar çok kısa sürede yeterki istesinler mesela balıkesirin bir ilçesinde oturuyorum burda kadın taksicide var kadın otobüs şöförüde var ve ilk gördüğüm yüzümde gülümseme olmuştu çok hoşuma gitmişti hatta bunuda söyledim onlara onlarda çok mutlu hem çocuk doğrurup bakıp büyütüp hem evi çekip çevirip hem çalışabilen başka bir varlık yok dünyada kadın herşeydir kadını hafif görenler utansın

4

Kadınların ekonomide olan atılımları tüm hızıyla artıyor ve 20 yıl sonra kadın evinin reisi olacaktır. Günümüzün erkekleri oyun ve internette saçma sapan şeylerle uğraşırken kadınlar erkeklere nazaran daha boş işlerle uğraşıyor. Kadınlarda sık görülen davranışlar aslında onların yararına ne gibi dedikodu yapmaları aslında onları sosyalleştiriyor ve beyin fırtınası yapabilme yeteneğine sahip oluyor bunun yanı sıra daha duygusal olmaya başlıyor olumsuz yönleri daha fazla olabilir kişiden kişiye ve dedikodunun boyutuna göre değişiklik gösterebilir. WC'ye yanında kız arkadaşıyla gitmesi aslında burda arkadaşlıklarını güçlendiren iki insan görüyoruz. Toplumda kadınlar yaptığı işlerle yargılanıcak erkekler tarafından erkekler bir yere varamazken kadınlar yargılandığı erkeklerden çok daha iyi yerlere gelicektir. Kadınlar gerçekten zirveye oynuyor.

Kadının Toplumsal Yeri ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.