4.6

Fıkralar

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Fıkralar genellikle kısa olup herkesi güldüren düşündüren eğlenceli söylenen bütün ne diyebiliriz Hani bu fıkralar genellikle Temel ile Dursun ile başlar

5

Insani güldüren çoğu kez dusundurmeyi amaçlayan zaman zaman eleştiri özelliği de taşıyan kısa mizahi hikayelerdir. Kısa ve yoğun bir anlatım tekniğine dayanır. Ya bir ders verir ya bir dünya görüşü belirtir yada insanı güldürür.

5

Fıkralar türk insanların vazgeçilmez bir eskilerden kullanılan efsanelerdir ve cok komik fıkralar vardır ve güldürü seviyede fıkralar vardir

5

Fıkralar insanları güldürürken düşündürmeyi de amaçlayan kısa mizahi hikayelerdir. Fıkralarda konu sınırlaması yoktur adaletsiz yöneticiler davranışları beğenilmeyen kişiler uyanık geçinen insanlar fıkralar aracılığıyla küçük düşürülerek onlardan gülmece yoluyla hesap sorulur. Fıkralara mizah nükte latife gibi isimlerde verilir. Türk edebiyatında Nasrettin Hoca İncili Çavuş Bekri Mustafa Bektaşi gibi tipler etrafında oluşan birçok fıkra vardır. Bu kişilerin mizahi öyküleri önce sözlü gelenekte oluşmuş sonradan yazıya geçirilmiştir.

4

benim bildigim en fazla 5 10 lira bisey ama nolursun olsun her telefonda olunmasi korumasi icin gerekli biseydir

5

Fıkralar, asıl amacı insanları güldürürken düşündürmek olan kısa ve komik mizahi yazılardır. Bu yazılar bir yandan oldukça eğlenceli olurken bir yandan da çok derin mesajlar ve anlamlar içerirler. Bu yüzden fıkraları yüzeysel okumamak ve üstüne düşünmek gerekir. En ünlüleri Nasrettin Hoca Fıkraları'dır.

3

Fıkralar eski dönemde insanların eğlenceli vakit geçirmek için kullandığı anlattığı hikayelerdir. eskiden televizyon telefonlar gibi şeyler olmadığı için insanlar daha fazla sohbet etmekteydi ve böyle zamanlarda çok fazla fıkra anlatılırdı. Günümüzde ise eskisi kadar fıkra anlatılmıyor ve hatta insanlar fıkra nedir bilmiyor bile. Şahsen ben de fıkra hiç bilmiyorum.

Fıkralar ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.