4.9

Atatürk

önce - kişi kategorisine Chnmct ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ülkemizin kurucusu, gençlerinin ilk ve son Cumhurbaşkanı. O olmasaydı şuan bambaşka yerlerde belkide köle olacaktık. Herşeyimizi ona borçluyuz. Atatürk yıllar geçsede ölmeyecek bir değer. İzindeyiz Atam.

5

Dünyada üstüne lider tanımıyacagım baş kumandan büyük türk lideri ve başbugu olan ülkemizin kurucusu ilk cumhurbaşkanı yaşasa idi can istese can verilecek kadar önemli tek büyük liderimizdir.

5

Atatürk yurdumuzu işgal altından kurtaran, Cumhuriyet'in kurucusu büyük Önder Atatürk

5

Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur. Ülkemiz için saygıyla anılması gereken bir liderdir. Geçmişte yurdu düşmandan kurtarmak için birçok savaşa katılmış, önderlik etmiş ve yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmıştır. Bize özgürlüğümüzü veren kişidir diyebiliriz. Birçok eseri de bulunur. Geometri kitabı da vardır. Kendisinin yaptığı devrimler çok önemlidir ve ilkeleri ise anayasamızda yer alır. Bu ilkeler; cumhuriyetçilik, inkılapçılık, halkçılık, laiklik, devletçilik ve milliyetçiliktir. Devrimleri ve inkılapları ise harf devrimi, şapka inkılabı, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi gibi olaylardır. Annesinin adı Zübeyde hanım, babası ise Alirıza beydir. Kız kardeşi Makbule hanımdır. Atatürk'ün kanından olan kişilere, akraba ve kardeşine Atadan soyadı verilmiştir.

5

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur. Kurtuluş Savaşını 19 Mayıs 1919 tarihinde başlatmış, halk ile birlikte çetin bir mücadele vermiştir. İşgal altında bulunan topraklarımız için verilen savaş başarı ile sonuçlanmıştır. Demokratik bir ülke kurabilmek için de ayrıca gayret sarf etmek zorunda kalmıştır. Bir çok insan hakkını altın tepsi içinde sunduğu için kıymetini anlayamamış olabiliriz.

5

Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucusu ve dünyanın en büyük lideridir. Mustafa Kemal Atatürk zekiliği ile ön planda tutulmuştur. Savaşını 19 Mayıs 1919'da başlatmış ve halk ile beraber çetince savaşmışlardır.

5

Sarı saçlı mavi gözlü magrur bakışlı selanikteki pembe köşkün küçük çogugu Mustafa yaptigi devrimler büyük huzurla özgürce yaşadıgımız bu ülkeyi bize demokrasiyi laikligi dik durmayi vatan millet ve bayragi sevdiren ilk cumhurbaşkanimiz türküm dogruyum caliskanim demeyi saygiyi sevgiyi ogreten lider

5

askerinin şehit olduğu yer için orayı yakın diyen dünyanın saygı duyduğu asil lider.ülkede gözü olanların gözlerini oyduğu denize döktüğü toprağa gömdüğü için bazıları haz etmese de o gerçek bir başkomutandır.

4

Atatirk, yani Mustafa Kemal Atatürk: 1881 yılında selanik'te dünyaya gelmiştir, babası Ali Rıza efendi, annesi Zübeyde hanımdır. 1937 yılında vefat etmiştir.

Atatürk ortalama puanı 4.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.