4.0

sigara izmariti

önce - ürün kategorisine Overland ekledi.
24 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Sigaraların filtre kısmının bulunduğu bölümüdür.Sigara içenlerin bir miktar da olsa zararlarından korunmalarına yardımcı olur. Sigaranın kullanılmayan, atılan bölümüdür aynı zamanda. Çevre kirliliği ve bazen orman yangınları konusunda toplumsal bir problem ortaya çıkarır.

2

Sigarayı içtikten sonra geriye kalıp atılan parçasıdır. Çok kötü kokar.

4

Izmarit insanlatin sigara ictikten sonra bilincsizce etrafa atarak cevreyi kirlettigi atiktir

5

Sigara izmaritinden nefret ediyorum arkadaşlarım iki dakikalığını tutmamı söylüyorlar 10 saniye geçmeden geri verdiğim halde bütün parmaklarım leş gibi sigara kokuyor vaziyette buluyorum nanelileri bile çok kötü kökuyor neden içiyorlar gram fikrim yok allah akıl fikir versin

5

tam bir çevre kirliliği sorunu olarak görülmesi gerek bir konu Bir sigara izmariti çevreyi ne kadar kirletebilir ki demeyin Türkiyede 23 milyon sigara içicisi bulunmakta ve bun insanlar günde 1 tek sigara içmiyorla bunun zararlarını düşünebiliyormusunuz. Bazı Avrupa ülkelerinde karga yetiştirmişler bu iş için sigara izmaritlerini topluyup bir makineye atıyor o makinede kargaya yem veriyor bence muhteşem bir uygulama ama ilk önce insalarımız eğitmek şart

paylaş - şikayet
3

Hem çevre kirliliği hemde doğada zararlı birşey yangına da sebep verebilir bir canlının ölmesine de bir kaç ay oldu sigarayı bırakalı içtiğim zamanlar sigara izmaritlerimi yere atmamayı özen gösterirdim

3

Sigaranın tuttuğumuz ve zehirinin bir kısmını süzen şeye izmarit denir

4

Düşüncesiz insanlar izmaritlerini her yere atıyor. Nereye baksak illa ki görüyoruz. Yere çöp atmanın cezası var fakat kimse önüne geçemiyor. Birileri artık buna dur demeli kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı yok.

4

Askerde izmaritleri yere atamıyoduk sonuna kadar içip külü düşürüp izmariti cebimize koyup çöp kutusunun yanına gelene kadar taşırdık yere attığını görürlerse mıntıka temizliği yapardık çok zordu

5

Çok pis bir kokusu olan ve birdaha sigara içmicem dedirtir ama yemekten sonra yine içer yine aynı şeyi yaşatır.

paylaş - şikayet
3

Her yerde ne yazıkki artık cimenlerden daha çok gördüğüm ve bu durumun pek hoşuma gitmediği durumu oluşturan materyallerdir diyebilirim hatta benim okuduğum üniversitede camlara uyarı asmışlardı betonlara izmarit dikmeye çalışmayın bitki vermiyor biz denedik diye o yüzden hem kendinizi hem cevreyi kirletmeyin derim.

5

Simdi Ince bir kirginlik var kafamda kendime demleniyorum.
Bir sigara daha öldu bitmiyor efkarım..!

5

Doğaya plastik çöp poşetlerinden kat ve kat daha fazla zarar veren küçük zehirli çöplerdir.Ne insanlık nede hükümetimiz bunu hiçbir zaman dile getirmesede sigara izmaritleri çevre kirliliğine sebep olan en önemli etkenlerden bir tanesidir.Bomboş tertemiz bir sokak düşünün arnavut kaldırımlı mesela aklınıza ilk gelen şey eminim kaldırım taşları arasına sıkışmış sigara izmaritleri olmuştur.Herkes bu duruma gayet güzel alışmış gibi duruyor ama bu şekilde nereye kadar gidebiliriz bilmiyorum.Bir avrupa şehrinde kargalara sigara izmariti toplamyı öğretmişler onlarda şehirde tüm gün izmarit topluyormuş.Biz kırk yıl bir insana yere izmarit atmasını öğretemeyiz ama bir kargaya 40 günde bir ömür izmarit toplamayı öğretebiliriz.Belkide hayvanlarla insanların farklarından biride budur.

5

yani liseli gençlerin yarısından çoğu izmarit toplayıp içiyor yarısıda kaçak içiyor yazık gençlere yani ben onları öyle gördükçe acıyorum kendilerine cidden yazık ediyorlar o izmaritler bildiğiniz hastalık kim bilir kimin azından içilipte yere atıldı o izmaritler...

4

Şahsen sigaramı bitirdiğimde atmak için çöp aradağım nesnedir.Bir aralar direk yere atıyodum fakat alışkanlık oldu ilk bulduğum çöpe atıyorum.Atarken ise kendi kendime sen atsan ne yerde bin tane var diyorum fakat vicdanım rahatlıyor çöpe attığım için.

3

Gerçekten çok pis görüntüye sebeb oluyor bende sigara iciyorum ama yere atmamiyorum

5

Çevre kirliliğin en temel maddesidir. Sigara içildikten sonra yere atılan izmaritler toprakların verimliliğini öldürüyor, aynı zamanda çevrede çok pis bir görüntü oluşturuyor. İnsanlar bu konularda bilinçlenmeli ve çöpün çöpe atılması gerektiğinin farkına varmalı.

5

Diğer adıyla kotik de denilen sigaranın içilmeyen kısmına verilen addır. Sigara izmariti konusunda ciddi yaptırımlar olması gerekiyor diye düşünüyorum. Geri dönüşüm projeleriyle tamamen ortadan kaldırılabilir.

3

Uyku tutmamıştır.Yatağının kenarında kültablan onun yanında bir bardak içecek onun yanında bir paket sigaran vardır.Tabi müzik keyfini de es geçmemek gerekir.Farketmeden bir bir dolar küllük..

3

Sifonla çekilen her sigara izmariti
Deniz de yaşayan canlıları öldürdüğünü biliyor muydunuz!! Bir sigara izmariti ne kadar süre icinde dogada çözüne biliyor! Bunları düşünerek hareket edin lütfen.

sigara izmariti ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.