4.5

Ayva Reçeli

önce - ürün kategorisine Cengaver ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Genellikle kışın sert ve özgü meyvesi ayvadan yapılan ekmek ayvası olduğuna inanılan şifa deposu olan hazımsızlık,mide ve boğaz sorunlarına iyi gelen reçel türüdür

paylaş - şikayet
5

Annemin evde yaptığı bayılarak yediğim reçel türlerinden birisidir hazır alınmasındansa evde yapılıp yenmelidir daha sağlıklıdırda

paylaş - şikayet
5

Ayça reçeli genel olarak lezzetli bir reçeldir. Annem bizim evin arka bahçesindeki ağaçtan toplar ve reçel yapar. Ben marmelat gibi severim suyu yoğun. İçerisine çekirdek de atarız. Hazır olanların içine tava reçeli azdır ve içine kesin bence gül seansı filan karılıyordur. Çünkü tadı genelde evde yapılardan farklı oluyor. O tat da en yakın gül esansı.

3

Tadını çok sevmediğim fakat evimizde mutlaka bulunan bir reçeldir. Ben genelde erik, vişne ve çilek reçelini yemeyi daha çok severim ve ayva reçelini tercih etmem.

5

Ayva reçeli yapılırken ayvaların kabukları soyulur ve belli boyutlarda kesilir ve çekirdekleri bir kenara alınır. Daha sonra ayvaların üstüne şeker dökülür ve öyle bekletilir. Şekerler erimeye başlayınca ayvalar tencereye alınır ve üstüne su eklenir. İçine ayvanın çekirdekleri de atılarak kaynamaya bırakılır. Sonuç olarak çok lezzetli bir reçel ortaya çıkar.

5

Ayva reçeli tatlı ve aynı zamanda mayhoş tadıyla sevdiğim reçel çeşitlerinden biridir. Ayva kış meyvesi olduğu için genellikle ayva reçelini kışın evlerimizde görürüz. Reçel yapılırken içine atılan ayva çekirdekleri reçele daha fazla kıvam sağlıyor ve saha lezzetli oluyor.

5

Ayva reçeli mevsiminin reçelidir. Ayvalar güzelce yıkandıktan sonra soyulur. Boyutuna siz karar vererek dilimlenir. Tencere koyulur ve üzerine belli bir miktarda şeker ilave edilerek şeker eriyene kadar oda sıcaklığında bekletilir. Eriyen şekerle ayva ocağa alınarak kaynatılmaya bırakılır.Maksimum 20 dk ocakta bekler. Fazla kaynatilmaz çünkü şekerleme olabilir.Kapatmaya cok az bir süre kala içerisine isteğe bağlı olarak limon katılır. Kavonazlara bölmüştürdukten sonra ihitiyaç oldukça çıkarıp yenir.

4

Yanına kaymağın eklenmesiyle tatlısı bile çok güzel olan reçel çeşidi.

3

5 kilo ayvayı küçük küçük kesip rondodan geçiriyoruz üzerine 2kg kadad şeker döküp bir gece bekliyoruz ve yeteri kadar suyla kaynatıyoruz hayatımdaki en güzel şeylerden biri oluyor.

Ayva Reçeli ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.