3.7

Anoreksiya

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

1

Aşırı kilo alma korkusu olarak tarif edebileceğimiz bir bozukluktur. Bu kişiler besin alımlarını çok fazla kısıtlarlar bununla birlikte ağır sporlarda yaparlar. Ne kadar zayıflarlarsa zayıflasınlar kendilerini hep şişman olarak görürler. Son derece tehlikeli bir hastalıktır ve ölüme kadar sonuçlar doğurabilmektedir. Bu rahatsızlığı yaşayan bir grup, aşırı açlık ile kilo almamaya çabalarken, bazende aşırı yeme krizine girerler ve sonrasında parmaklarını boğazlarına sokarak, yediklerini geri çıkartırlar. Bu bir kısır döngü şeklinde devam eder. Daha çok kadınlar arasında görülür. Hastalığın ortaya çıkışı psikolojik, sosyolojik ve biyolojik olarak ele alınmakla birlikte, ergenlik dönemlerinde başladığı bilinmektedir. Bu da ergenlikteki sorunlar, yeme bozukluğu olarak ortaya çıktığını göstermektedir.

3

Aşırı kilo alma korkusuyla yediklerini kusturmasıyla olan hastalıktır.Anoreksiya hiç bir şey yiyemez ve aşırı zayıflar.

5

Anoreksiya, mankenlerde ve zayıflamak isteyen insanlarda sık görülen, yediklerini kusarak zayıflayan insanların yakalandığı bir hastalıktır. Bir süre sonra istese de yediklerini mide almaz, giderek kilo kaybedip hasta, tabiri caizse bir deri bir kemik kalır.

3

Çok ender rastlanan bir hastalık olarak bilimselde hastalık değil genelde yüzde 95 kadınlarda görünür eger kız kardeşinizde bu rahatsızlık varsa sizdede olması mümkün kişi kendini çok şişmanım diye korkutmaya başlayabilir

4

Ne kadar zayıf olursa olsun hala kendini kilolu gören insanlarda görülen hastalık. Bu insanlar hala fazlası olduğunu sanıp diyet yaparlar. Yediklerini kusarlar. Bir arkadaşımda da vardı bu hastalık. Uyarmalara rağmen bildiğini okurdu yine. En son ailesinin de diretmesiyle psikolojik destek almıştı duzelmişti. Sıkıntılı bir durum.

5

Psikolojik bir bozuklukluktur.Genellikle ergenlik çağındaki kızlarda nadirende yetişkinlik çağındaki kızlarda görülen bir rahatsızlıktır.Kişi kendini zayıf olmasına rağmen şişman hisseder.Yediklerini kusma ihtiyacı duyar.

5

Psikolojik bir hastalıktır. Bu hastalıkta insan kilolu olmadığı halde kendini kilolu gibi hisseder. Genel olarak bu psikolojik hastalığı kadınlarda görülmektedir.

3

Aşırı sıkıntılı kilo alma korkusu. 2 tipi var Nevroza ve bulumiya. Nevrozada yardıma ihtiyacı olduğunu kabul etmezken bulumiya kabul ediyor fakat ikiside büyük sıkıntı..

4

Daha doğrusu psikolojik bir hastalıktır genellikle ergenlik çağında kızlar veya bayanlar da olan bir durumdur kilo alma korkusu ve kilolu olamadığı halde kendini kilolu hissetmesi durumudur.

3

Zayıflık neden oluyor bu hastalık pisikolojik mi yoksa yaşam kalitesiyle mi alakalı kimi zayıflamak ister dünya para verir kimi ekmek bulamaz nasıl oluyor bu düzen allah yardım etsin

4

Allah kimsenin başına vermesin zor bir hastalık gerçekten.

4

Gerçekten çok kötü bir durum Allah kimsenin başına vermesin başına gelenlerin de Allah yardımcısı olsun

4

anoreksiya olmuş biri olarak yazıcağım çok kötü bir psikolojik rahatsızlık kendisi aşırı derecede zayıflasanızda kendinizi hala kilolu gibi görüyorsunuz aynada ve günlerce bişi yemiyorsunuz bu durumda aşırı kilo kaybına sinirlilik ağlama krizlerine filan neden oluyor ama bu hastalığa neden olan şeyde çevrenizde ki insanlar da olabilir insanların söylediği acımasız sözler kilonuz hakkında o yüzden insanların söylediği şeyleri takmayın sağlıklı olun kilolarınızı takmayın hayat insanları takıcak kadar basit değil kendinizi sevin en önemli şey sağlık :)

3

Genellikle ünlü hastalari diyorlar tam emin olmamakla birlikte yedikleri yemekleri istifra edip geri çıkardıklarını duymuştum bi süre sonra biyolojik yapı bozuluyor ve aşırı zayıflamaya yol açıyor.

5

allah düşman başına vermesin gerçekten çok zor bir durum olsa gerek kimse sağlığından olmamalı yiyecek tüketim konusunda herşeyin çoğu zarar azı karar

5

ben ilk defa fuyuyorum sanırım internetten bi bakacağım :d

Anoreksiya ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.