4.9

Hipnoz

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Hipnoz, Psikoloji biliminde kişinin telkine yatkınlık gösterdiği, bilinçaltının kolayca açığa çıktığı, bilinçaltı kayıtlarının değiştirilmesinin kolaylaştığı uyku ile yarı uyku arasındaki bir haldir. Hipnoz halinde iken kişi, terapistin söylediklerinin farkındadır. Uyandıktan sonra da hatırlar. Yunancada hipnoz "uyku" anlamına gelir.

5

Hipnoz etmek bir kişiyi kendisine adapte ederek o kişinin hipnoz olmasını sağlayıp, o kişiye söylediği şeyleri yaptırmak

5

Psikanaliz yönteminde kullanılan bir tedavi biçimidir,sessiz bir ortamda ve rahat bir koltukta belli yönergeler vererek kişi bilincini kaybeder bilinçaltına başbaşa kalır bu sırada kişiden bilinçaltına attığı olayları söylenmesi istenir,bazen de telkinler vererek bilinçaltına bir emir verilir.

5

Hipnoz, pisikolojik sorunları olan insanların eski zamanlarda nerede yanlışlık olduğunu çözmek için eski zamanlara gidilir. Bu çözüm yanlışlık yapılırsa, hipnoz yapılan kişi o zamanda kalma gibi tehlikesi bulunmaktadır.

5

Hipnoz telkin aracılığıyla ortaya çıkan yapay bir uyku halidir. Hipnotik uyku tam bir uyku hali değildir bilinç uyuşmuşdur ama duygular varlıklarını korur. Hipnotize olmuş kişi yürüyebilir ayağa kalkabilir davranışlarda bulunabilir.

5

Hipnoz, genellikle psikolojide kullanılan telkin yöntemiyle oluşan bir uyku halidir. Kişi kendisini rahatlamış hisseder. Hipnoz sayesinde kişinin onu olumsuz etkileyen durumları, sorunları gün yüzüne çıkabilir. Ama hipnoz yöntemi uygulanması zor bir yöntemdir. Hipnotize olan kişi sorulan sorulara karşılık verebilir.

5

Hipnoz kişinin bilinç altına inerek saklı kalan anıları ortaya çıkarma amacı ile kullanılan ya da unutulmuş bilinçaltında arka plana atılmış sorunları ön plana çıkarmak için kullanılan yöntrmim adıdır. Bu yöntem hem modern tıbbın hem de parapsikolojinin ilgi alanıdır. Bir de hipnoz ile dil öğrenme yöntemi vardı.

4

Hipnoz uyku ile uyanıklık arası bir haldir. Hipnoz edilen kişiler hipnoz anında telkine normal zamana göre daha açıktırlar. Hipnoz olumlu yönde kullanılırsa bilinçaltında ki korkulardan kurtulunabilir. Ancak kötü amaçlı kişiler tarafından hipnoz yapılırsa oldukça tehlikeli sonuçlar ortaya çıkar. Hipnozu mutlaka işin ehli kişiler yapmalı.

Hipnoz ortalama puanı 4.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.