4.1

Dizi

önce - dizi-film kategorisine Meralugur ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Kadınların vazgeçilmezi oldu . Hele gündüz kuşakları kadınların zamanının çoğunu almaktadır.

5

İnsanların boş zamanlarını değerelendşrdiği yada beğenip izlemek istedikleri bölümlere ayrılıp izlenen filmlerdir.

2

Evdeysen boş vakitlerini geçirmek amacıyla televizyonda izlediğimiz yayınlardır. Önceden dizilerde saygı, sevgi, ahlak, aile sıcaklığı vardır. Sanki yayınlanan dizi bizim aileyi anlatıyor gibi gelirdi insanlara ama bu devirde öyle diziler kalmadı. Bu zamanlardaki dizilerde ahlaksızlık diz boyu, kimin eli kimin cebinde belli değil. Sırf Reyting yapmak amacıyla böyle diziler yayınlanıyor.

3

Tekevizyonlarda veya internette yayınlanan kurgulanmış olaylara dizi diyoruz bazen diziler gerçek hayattan daha iyi oluyor insanın kafasını meşgul ediyor moral düzeltiyor ben seviyorum dizi izlemeyi hoşuma gidiyor bazı güzel dizilerde var iyi yapımlar.

5

Diziler birçok ülkenin yaptığı ve kendisine göre farklı tarzları ve özellikleri olan bölüm bölüm ekrana yansıtılan TV filmlerine verilen addır. Ülkemizde genellikle 2 saati bulan ve bolca reklam koyularak televizyonda aynı senaryo etrafında yayınlanan şeylerden ibaret oluyorlar. Ama yabancı sektörde tanınan birçok dizi kaliteli ve daha kısa süren dizilerdir. 40-50 dakika civarına film tadında bölümler çıkaran harika diziler mevcuttur. Umarım artık şu aynı senaryoda dönen dizileri bırakıp biraz kalite peşinde gider ülkemiz.

5

Dizi, farklı tür ve konularda bölümler halinde yayınlanan yapımlardır. Her bölümde farklı bir konu işlenir ve bölüm sonu genelde en heyecanlı yerinde biter. Türk dizilerinde ise her hafta aynı gün yeni bölüm yayınlanır. Ben en çok yabancı dizileri seviyorum. Çünkü neredeyse çoğu entrika üzerine değilde zeka üzerine kurulu konularda.

4

Dizi, yabancı dizilerde bölüm süresi 45 dakika ve bir saat arasında değişen ama Türk dizilerinde bir bölümü 2.5 saat süren televizyon programlarıdır. Diziler de filmler gibi olay, mekan, kahramanlar, zaman içerir ama dizilerde her hafta bir bölüm yayınlanır. Genelde Türk dizilerinde bir olay tek bir bölümde bitmez ve sadece bir olay hemen hemen tüm sezona yayılır.

5

Her gün bir kısmı anlatılan olaya dizi denir ve sezon olarak ayrılır yanı dızı

Dizi ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.