4.6

Mussolini

önce - kişi kategorisine Alleyez10me ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İtalyan faşizmin kurucusu İtalyan siyasetçi ve gazetecidir. 1883-1945 yılları arasında yaşamıştır. 21 yıl boyunca ülkesini faşist diktatörlük ile yönetti. Aynı zamanda Dünyanın en büyük savaşının başlamasına Adolf Hitler ile en önemli rolü oynamıştır. II. Dünya Savaşının sorumlularındandır.

5

Tarih severim tam benlik soru adamin hayat hikayesini yazmicam ama topluma mal olmus bir isim 2.dunya savasindan bu yana gelmis bir akimin temsilciis aslinda benim icin adolf hitlerden bi farkli yok adamin

5

İtalyanın Duçe lakaplı lideri. Faşizm ideolojiyisiyle ülkeyi yönetmiş ve halkının refah sistemini özellikle uyguladığı devletçi korporatizm ekonomi modeliyle yükseltmiştir. Ayrıca eski bir gazetecidir. Tarihte en çok dil bilen ender liderlerdendir. Kendisi 7 farklı dil bilmektedir. Hatta Berlinde, Almanca halk'a hitap ettiği bir konuşmasıda mevcuttur.

4

Tarihe Girersek Bu Konu Hiç Kapanmaz Beyler Siz Başka Konu Açın En İyisi :)

3

Duce olarak tanınan mussolini İtalyan fazişminin kurucusu ayrıca ulusal faşist partisinin önde gelen liderlerinden biridir

5

Faşist liderlerin ağa babası. Adolf Hitler ile birlikte dünyanın içine ettiler.

5

İtalyan diktatör Hitler yahudileri yok etmeye çalışırken Musollini de müslümanları yok etmeye çalıştı.Ateşleri bol olsun ne diyelim..

Mussolini ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.