4.3

Soyağacı

önce - kişi kategorisine Alleyez10me ekledi.
38 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Soy ağacı yada aile ağacı dediğimiz, atalarımızı, alt ve üst soyumuzu görebileceğimiz uygulamadır. Çizelge bir ağaca benzediği için ağaçla özdeşleştirilmiştir.

5

Soy ağacı insanların geçmişten bugüne kadar akrabalık bağlarının bulunduğu sistemdir. Bir kişi soy ağacı denilen akrabalık ve yakınlık derecesine bakarak kan bağını nerden geldiğinin kimlerle kan etkileşimi olduğunu bulabilir. Ülkemizde son zamanlarda devletin teşfiği ve yardımı sayesinde internet aracılığı ile tek bir işlemle şehir şehir gezmeden soyunu araştırıp bilgi sahibi olabilmektedir.

5

Soy ağacı, bir kişinin akrabaları, o kişilerden önceki akrabalarını gösteren ağaçtır. O soy ağacında kendisi, abisi, kardeşi, ablası en tabanda olur. Orta tabanda anne, baba, dayı, amca, hala, teyze olur. En üst tarafta ise nine ve dede olur.

5

Soy ağacı kökenimin nereye dayandığıdır.E devletten soy ağacımın bulgaristan olduğunu öğrendim.Kaç yıl önceki ninelerim,dedelerim var soy ağacında.E devletten soy ağacı öğrenilebilir.

2

Soyağacı sülale akraba için geçerli dedelerin ninelerin amcaların dayıların halaların gibi

5

7 sülaleni öğrenmek için yapılan bir araştırmaya soyağacı denir.

5

Soy ağacı e devlet ten şifrenle girince soy ağacı diye bir yer var, orada bütün gelmiş geçmiş eski büyüklerin isimleri, yaşadığı tarihler hepsini buluyorsunuz buna soy ağacı diyoruz

4

Soy ağacımızı e-devletten öğrenebilirsin sanırım 1930 lara felan kadar gösterebiliyor

4

evet her insan saygı görmek zorunda diye düşünüyorum ben sonuçta hepimiz kalbi var hepimizin yaratıcısı aynı kimseye saygısızlık yapılmalı onunda düşünce özgürlüğü var .

5

Soyağacı soyumuzun nereye dayandığını belgelere dayandırarak bizlere gosteren bir milli kütüphanedir aslında. Devletimizin e-devlet üzenden yaptığı soy agacı uygulaması genel olarak 19. Yuzyıl yani 1840 lı yıllara kadar inmekte. Bu tarihten öncesine dair kayıt yok. Güzel bir uygulama ancak asıl tarihimiz için yani soyumuzun Osmanlı ve daha öncesini öğrenebilmemiz için maalesef yeterli değil.

5

Soy ağacı; aile fertlerinin baştan aşağıya kadar belirtilen nbir sistematik düzenlemedir.

5

Soyağacı soyumuzun nereye dayandığını belgelere dayandırarak bizlere gosteren bir milli kütüphanedir aslında. Devletimizin e-devlet üzenden yaptığı soy agacı uygulaması genel olarak 19. Yuzyıl yani 1840 lı yıllara kadar inmekte.Soy ağacı, bir kişinin akrabaları, o kişilerden önceki akrabalarını gösteren ağaçtır. 

5

Soy ağacında çok eskilere dayanan akrabalarının uyruğunun vatandaşlığını alabiliyorsun diye duymuştu

3

Soyağacı ailemize daha önce bulunan bizim bilmediğimiz aile bireylerimizin tam taramalı bir tablosu gibi bir şey daha önce hiç cevap araştırma yapmadım bu konuda en kısa zamanda düşünüyorum ama

5

İnsanlarda bağ oluşmasında yardımcı olan daha doğrusu şemasını gösteren bir şekildir. Tabii soy ağacı ile geçmişini de kontrol ederken bir sürü akraba tanıyabilirsiniz.

5

e devlette öyle bi yenilik yapıldı ama benim soyacağımı bulamadı edevler

4

Ben geçmişimi atalarımı çok merak ediyorum. Ailem malesef bu konuda yeterince bilgi vermiyor

5

Soyağacı insanın geçmişinin neye dayandığı ve atalarının kim olduğunu bilmek açısından çok isabetli olmuştur. Ama bildiğimiz yere kadar gidiyor. Daha da uzaklara gitmesi gerekir.

4

Soyağacı bir aile bireylerinin isim soy isim ve ataların nerden geldiği soy isminin nerde geldiğini belirten,bildiren bir ağaçtır.

5

Soy ağacı bir ailenin veya sülalenin bütün mensuplarını geçmişten günümüze belirli bir hiyerarşik düzen içerisinde sıralanması anlamına gelmektedir. bu sıralama yapılırken en eskiden en yeniye düzenli bir sistem kullanılır. Soy Ağacının en tepesinde bilinen en eski üye yer alır.

5

Soyağacı yeni çıktığında e Devlet sitesine bayağı gire olmuştu benim soyağacım tümü hep Kırıkkale çıktı 1800' le re kadar görünüyor

4

Ilkokul ve ortaokulda soy ağacı ödevi verirlerdi. Bazen performans olarak bazen ingilizce çevir diye. Performansta ağaç cizip herkesin vesikaligini yapıştirirdim.. ne günlerdi be..

4

ilk okulda vazgeçilmez bir çalışmaydı baba senin babanın babasının ismi neee

3

Öğretmenlerin ilk okulda yaptırdığı ödev kimin sadece anne babasını yaptığı kimsininda büyü büyük babalarını eklediği ama hangisinin tam olarak doğru olduğu bilinemeyen ödev ve ayrıca e devletin sunduğu bir özellik

paylaş - şikayet
3

Soğacımızı döküman haline getiren bir akrabam var, bunun için aile büyükleri ile görüşmelerde yapıyor. Bu güzel bir şey. İnsanlar soylarına ya da akrabalarına ilgili olabilirler.

Soyağacı ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.