3.5

Madde bağımlılığı

önce - diğer kategorisine Bodrum ekledi.
16 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Madde bağımlılığı , tedavi edilmesi gereken önemli bir hastalıktır. Ülkemizde madde bağımlılığı için başta Yeşilay olmak üzere mücadele eden klinik ve rehabilitasyon merkezleri vardır. Alkol bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığı madde bağımlılığıdır.

4

Çok fazla maddesi var uyuşturucu olsun sigara olsun içki olsun çok kötü birşey o çukara düştünüz mü elini uzatan kimse olmaz acıyarak bakarlar size yanındaymışsınız gibi yaparlar o yüzden allah düşürmesin o durumlara

5

Madde bağımlılığı günümüzde artan ve özellikle çocukların tuzağına düştüğü ve bu konuda çok titiz ve dikkatli olmak zorunda kaldığımız toplumumuz için büyük bir risk taşıyan konulardan birisidir. Zor bir tedavi süreci vardır. Bunlardan korunmak için çocuklarımıza gerekli uyarıları yapmalıyız ve tanımadığımız güvenmediğimiz kişilerden uzak durmamız gerektiği gibi bazı arkadaşlarımıza da hayır demeyi bilmeliyiz.

1

Madde bağımlılığı ailelerin gerekli takibi yapılamayıp özellikle çocukların hedef olarak alındığı kötü bir şeydir. Çrşitli sebeplerle insanların kendilerini rahatlatmak için aile düzeni olmayan kötü arkadaş cevresine sahip olan kişilerin bulaştırıldığı kötü bir şey olup özendirme yoluyla tavsiye edilen daha sonra kötü olayların meydana gelmesiyle en kötüsü ölümle sonuçlanan bir alışkanlıktır.insanların hayatını karartıp kurtulması çok olan bir alışkanlıktır.

5

Madde bağımlılığı ÇOK KÖTÜ bunu önlemek için herkez etrafındaki insanları mutlu etmeyi becerebilse böyle bi sorunumuz kalmaz diye dusunuyorum

2

Madde bağımlılığı çok berbat bir şeydir bu tuzağa düşen çok insan vardır hayatları yok olup giden hiç bir şeyleri kalmayan insanlardır bunlar hem akıllarını hem sağlıklarını hem de adam gibi yaşama fırsatlarını kaybetmiş kişilerdir bu kişiler uyuşturucu gibi illetlere bulaştıktan sonra bırakamazlar ama tedavi edilirlerse bırakabilirler pes etmemek lazım kesinlikle.

5

Madde bağımlılığı öldürücü bir illettir. Bir bağlanan bir daha kolay kolay bırakamaz. Kendini aciz hisseden ,hayattan bir beklentisi olmayan zavallı insanlar kullanirbu illeti .Destek tedabisi alınmadan kendiliğinden bırakmak çok zordur. ortaokul cağına kadar düşmüştür başlama yaşı..

paylaş - şikayet
2

Madde bağımlılığı sadece uyuşturucu değil alkol kumar gibi bağımlılıklar da madde bağımlılığıdır kimsenin bu duruma gelmesini istemem çevremde var adamlar gün geçtikçe eriyorlar yapmadıkları iş kalmıyor bizim buralarda da çoktur içen eski evleri mesken tutarlar içenler en çok adamı bitiren her şeyini ailesini parasını sağlığını hepsini bir arada yok eden Eroin maddesi günümüzde bir çok şehirde gençler bu tuzağın içinde Mersinde bitti hemen hemen polisler görevliler kuş uçurtmuyor dört dörtlük temizlediler görevlerinin hakkını verdiler var ama çok nadir kimsenin yolu düşmesin bu lanetlere eriyip biten adamlar gördüm evinden ailesinden olan insanlar gördüm karısını satan insanlar gördüm çok ciddiyim lanet gelsin satana sattırana bundan çıkar sağlayanlara

4

Madde insanı yavaş yavaş öldüren aynı para gibi suç madde kullananlarda değil ülkelerde

5

Günümüz de çok rastlamaktayız bir sonu olur inşallah. Allah yardımcımız olsun.

5

Alkol, uyuşturucu, yatıştırıcı ve uyarıcı gibi maddelere karşı tutsak olmayan Onlar olmadan yoksunluk ve rahatsızlık hissetmeye madde bağımlılığı denir. Bağımlı kişilerde bir süre sonra zekanın gerilediği algı, bellek, soyutlama, düşünme ve öğrenme yeteneklerinde düşüş görüldüğü saptanmıştır.

3

Madde bağımlılığı her geçen gün ülkemizde ve dünyamızda gitgide artan lanet bir cisimdir evet bu bizim geçtiğimizi hatta ülkemizin geçti fusu hamile kalan geçiyorsun anne olmasında ölüler gençlerimizin sağlıklı birey olmasını etkiler kötüdür yapılmaması gereken öyle bir alması gereken ilk başlarda bir konudur hayat hayat bizleri onları gördükçe ders almamızı gösterdiler ama bilgiler ve çocuklarımızı on maddeden uzak tutarsak hem bizim için hem de ülkemizin geleceği için hem de bireysel olarak daha parlak daha güzel yerlere taşıyabileceğimize adımız gibi eminiz madde bağımlılığına hayır

1

Madde bağımlılığı, gittikçe artan çok büyük bir sorundur. Madde bağımlılığı genellikle arkadaş çevresiyle kullanılmaya başlayan uyuşturucunun bağımlısı haline gelmektir. Madde bağımlısı olan insanlar uyuşturucu almadıkları zaman krize girerler ve kendilerinden geçerler. Bu durum uyuşturucu alana kadar geçmez. Kesinlikle tedavi edilmeleri ve psikolojik destek almaları gerekmektedir.

4

Madde bağımlılığı genellikle çocuk başta başlar ve başkalarına özenmekle ve yanlış arkadaş grubu sayesinde kullanılan maddelere yavaş yavaş bağımlı olunuyor ve tedavi edilmesi gereken bire durumdur. Bu madde bağımlılığı sağlığı zararlı ve zamanla insanın vücudunu yıpratıp gittikçe daha kötü ve ölüme kadar götürebilecek bişeydir. Bu konuda ebeveynlerin çocuklarını sahip çıkması gerekiyor çünkü çevre kötü durumda bunu en çok ebeveynler ve toplum engelleyebilir.

2

Kullanan kişilerim hem kendisine hem de yakınlarına zarar veren bir bağımlılık türüdür.Sağlığa zararı olduğu halde ölüme kadar yol açabilen bir durum.

Madde bağımlılığı ortalama puanı 3.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.