4.6

Ebru sanatı

önce - diğer kategorisine dirkpitt79 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Eskilerde kağıt süsleme sanatına ebru sanatı derlermiş. Ebru, yoğunlaştırılmış bir suyun üzerinde boya ve fırça ile yapılan renklerin birbirine karışmasıyla mükemmel şekiller çıkaran ve sonra suyun üzerine kağıdo koyup oradaki şekillerin kağıdın üstüne aktarılmasına denir ve mükemmel tablo örnekleri çıkartılmıştır.

5

Kağıt süslemeciliğinde kitre,kola ve benzeri yapıştırıcılarla yoğunlaştırılmış su üzerine, net yağı ile sulandırılmış yağlı boya damlatılarak yapılan bir kağıda geçirilen süsleme sanatıdır. Önemli Ebru sanatçılarından bazıları Hatip Mehmet Efendi, Hezarfen İbrahim Ethem Efendi ve Sadık Efendi örnek gösterilebilir Osmanlı Devleti döneminde. Günümüzde Ebru Sanatı hobi amaçlı olarak bazı kurslar vasıtasıyla öğretiliyor.

5

Kitre ile koyulaştırılmış suyun üzerine özel boyalarla yapılan desenleri kağıda aktarılması sanatıdır. Çok özel desenler ve resimler ortaya çıkabilir. Bir resim asla bir diğerinin aynısı olmaz. Su ile yapılan bir çalışma olduğu için vücuttaki negatif elektriği de alır.

5

Ebru sanatı gayet güzel bir sanat benim çok hoşuma gidiyor renklerin ahenki tam olarak göze hitap ediyor. Ebru sanatını seviyorum. Kısa zamanda bende yapmaya çalışmak istiyorum.

3

ebru sanatı insanların kağıtların üzerine kendine has bir yöntemle süslemeler yapılması işidir.ebru farsça bulut kelimesi anlamındaki ebr den gelmektedir.öncelikle ebru kağıdı alınır.ondan sonrada dikdörtgen bir kaba bir tür zamk konulur içerisine de boyası konulur vede şekiller verilir vede üzerine de kağıdı koyarız.

Ebru sanatı ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.