4.0

Kitap arasında çiçek kurutmak

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
38 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Gençlik yıllarımda en sevdiğim şeydi kitap arasına leylak, gelincik, papatya yada yonca yahut yaprak koyup kurutmak. Şimdi ki nesil bunu bilmez pek. Biz romantik nesildik sanırım. Sevgiliden gelen bir papatya bile değerliydi atılamazdı. Ben hala saklarım.

5

Kitap arasında çiçek kurutmak kedisine hediye edilen çiçeği kişinin değerli ve önemli olduğunu ve sevdiğini belirtmek onun varlığını hissetmek için konulur. Genellikle aşık olup seven kişiler bunu yapar. Bu çiçeği veren kişi omun için sevdiği ve önem verdiği kişidir.

5

Kitap arasında Gül kurutmak genellikle kadınların yaptığı bir olaydır. Kadın sevdiği insandan aldığı bir gülü en sevdiği bir kitabın herhangi bir sayfasına koyarak orda kurumasını sağlar. Hatta Naz’ı kadınlar o sayfaya gülüm yanında küçük bir not bile koyabilir. Önceden daha çok yapılırdı ama bu zaman ki sevgililer tam anlamıyla aşk olmayınca birbirine aldıkları şeyleri saklamıyorlar. Bu kitap arasında Gül şaklamak bence hem değer vermek anlamına geliyor hem de romantik bir olaydır.

4

Eskiden çok yaptığımız bir şeydi zevkli ve eğlenceli oluyordu çiçekleri kalın kitapların arasına koyup kuruturduk bir kaç gün beklerdi içinde ama ben hiç çıkarmazdım hep kalsın isterdim orda anı olarak bırakırdım ben.

3

Hiç kitap arasında çiçek kurutmayı yapmadım. Ama arkadaşlarımda hep görüyordum. Çiçek alanımız olmadı belki de ondandır bilemiyorum, genelde içinde hep söylemek isteyip söylemediklerimi not alıp kitabın içine koyardım , çıkarır okurum diye pek nasip olmadı..

5

Kitap arasında çiçek kurutmak genelde bayanların yapmış olduğu duygusal bir eylem
Genelde bunu yapmalarının nedeni o anki ruh hallerini ilerleyen zamanda hatırlamak için yaptıkları bir durum

5

Ortaokul ve lise çağı gibi ilk gençlik yıllarında yapılan faaliiyetlerdendir. Son dönemlerde teknolojinin hayatımızın her anına yayılması ile bu tip nahif uğraşlar azalmış olsa da hala varlığını sürdürmektedir. Masum ve romantik bir yaklaşımdır.

3

Eskiden ne çok yapardık bunu ya çok özledim o zamanları keşke o günlere dönüp çiçek saklayabilsek papatya mesela en güzel çiçek kurusuda gerçeğide

paylaş - şikayet
3

Gençlik yıllarında yapmayan bayan yoktur herhalde bunu o zamanda şimdide ne anlam taşıyor bilmiyorum

5

Hey gidi yaa çok eskilere götürdün beni ne günlerdi yaa :)
Önce sahaflardan hoslandigin kişinin en çok sevdiği kıta bulunur arasinda sayfa sayfa gül yaprağı kurutulup kokunun saman kağıda geçmesi sağlanır , arasına da mektup konulup aaa ben okudum çok güzel sen de okurmusun diyip hoslandigin kıza vermek kitabı. Eskiden telefon Facebook instegram mi vardı ki :)

5

Anılar unutulmaz ama onlardan gelen somut bir şey de ölümsüz olmalarını sağlar. Mesela bir kadın için sevgiliden gelen ilk çiçek çok önemlidir. Ve muhtemelen yine onun için önemi olan bir kitabın içinde kurutmayı tercih eder. Genellikle kadınlardan beklenir ama erkeklerin de yaptığını biliyoruz. Güzel bir gelenek gibi duruyor.

4

Bu anı benim için her defasında imrenerek başladığım ancak bir sekilde defterimin arasından kaybolan ve her defasında tekrarladığım güzel bir anektot.

4

Defterin arasına veya kitabın arasına konan gül genellikle çok sevdiğin kişiden gelen gül onun için ölümsüz duyguları ifade eder. Kitabı her açtığında çiçeği hediye eden ihatırlarsın,bütün o güzel anılar canlanır gözlerinde yüreğin pır pır eder kelebekler uçuşur.Yüzunde bir tebessüm bir gülümseme gerçekleşir.Bir dalıp gidersin o anılara

3

Biraz hayatı temsil eder sanki. Bize yazılmış hikayenin sayfaları arasında kendimizi kurutmuyor muyuz günden güne? İnsanların fikirleri baskıları bizi koparmıyor mu kökümüzden? İnsanların bizim için yazdığı hayatın sayfaları arasında kurumuyor muyuz günden güne? Kitapların arasındaki her çiçek,kurumuş her çiçek, bu eğitim sisteminden geçmiş bir genci temsil eder bence.

5

Bende çok yapardım elimdeki bi papatya yada herahnagi çiçek bş anlamı yada birinin vermesine gerek yok onunkurutmaktan keyif alırdım hele papatyanın kuruyunca oluşan o kokusu şuan burnuma geldi sanki

3

Çok eskilerde kalmış birşey bu aslında.Kisi sevdigi icin defter arasinda kendi sevgisiyle o cicegi gülü yillandirirdi. Sevgisini belli ederdi çiçek solsa bile sevgisi solmazdi.Güzel bisey aslinda ama yeni,nesil anlamaz bilmez . Yeni nesil whatsappta mesaj yıldızlar. Mesaj kaydeder. Mesajlari ss alır anca.

4

Zamanında çok kuruturdum. Özellikle orta okul zamanlarında. Şimdi ise eskisi kadar ortada çiçek mi yok yoksa benim eski hevesim mi yok bilmiyorum. Özellikle papatyaları toplardım. Bir kısmını suya koyar bir kısmını kuruturdum. ilk bahardan bir hatıra kalmış olurdu.

5

Daha önce bir kaç kez yapmış olduğum bir şey.İlk kuran ı kerim okumaya geçtiğim zaman hocam bana çok güzel bir kuran hediye etmişte bende ortalama 9-10 yaşlarımdayken o kuranın içine bir gül koymuştum kısa sapı ve küçük bir yaprağı olan güldü.Aradan geçti 10 sene ve o gül hale o kuranın içerisinde lakin kuran bende değil malesef bir tanıdığımda unutmuştum ve onda öylece kaldı.En kısa sürede geri almayı düşünüyorum ama manevi olarak çok büyük bir değeri var benim için.Sonuç olarak yapılabilir ve yapıldıktan sonrada gururla saklanabilecek birşey herkese tavsiye ederim.Bundan 15-20 sene rastgele kitaplığınızdan açtığınız bir kitabın arasında seneler önce koyduğunuz gülü görüp geçmişi anımsamak kadar güzel bir duygu olamaz heralde.

3

eskilerden kalma güzel birşey daima kokusu kalır birisini özlemek anlamınada gelir

5

Hemen hemen herkesin yaptığı birşeydir kitapların veya defterlerin arasında çiçek kurutmak. Ben de yapıyordum onu en çokta papatyada çok güzel oluyor papatyanın etrafına tek tek isimler yazıp kuruyordum.

5

Bu çiçek genelde sevgiliden gelir. Ondan gelen değerlidir. Anı olsun diye kitap yada defter arasında kurutulur. Kaç gül kuruttum ve onlarla kurudum sayamadım. Anıları iyi yada kötü olsada iki yaprak arasında kaldı

5

Kadınların kızların ilgi gösterdiği bir durum erkek hiç görmedim kitap arasında kurutan birde liselilerin ilk alınan çiçekleri olur kızlar genelde o gülü defter arasında kitap arasında saklar en masum duyguları barındırıyor aslında

5

Kitap arasında çiçek kurutmak belkide sevginin, sadakatın, aşkın en güzel olduğu yollardı, yeni nesil pek fazla bilmez böyle şeyleri. Eskiden verilen bir adet papatyanın bile kocaman değeri vardı insanda, çok seviyorum diyemezler, diyemezdik belkide ama en güzel çiçeği götürürdük, verilirdi ee bizde en güzel şekilde en sevilen bir kitabın arasında kuruturduk.

5

Anlamını bende cok merak edıyorum eskı sevgılım kıtap vermıstı arasında cıcek vardı kuru ve ne anlama geldıgını bılmıyorum

5

Kitap arasında cicek kurutmak tabi insan dan isansan değişir bazıları ayraç için kullanılır bazıları ise süs diye bazıları ise güzel göründüğü için

paylaş - şikayet

Kitap arasında çiçek kurutmak ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.