4.0

Parayı Veren Düdüğü Çalar

önce - diğer kategorisine syda23 ekledi.
24 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Çok güzel bir deyimdir bu , çok da doğrudur parası olan her şeyi alır rahat bir hayat sürer günlerce bir şeye ulaşmak için beklemesine gerek yoktur zaten parası vardır ve hemen para vererek her istediğini alır artık öyle bir devirde yaşıyoruz paranın geçtiği bir devir insan üzulüyor bu duruma ama yapacak bir şey yok malesef.

5

Parayı veren düsüğü çalar kelimesi her hangi bir ürün yada hizmeti almak isterken bedelini vermek parasının karşılığını bu şekilde almaktır.

5

Hayatta her şeyin bir bedeli vardır. İyilik de yapsak kötülük de yapsak eninde sonunda bir karşılığını görürüz. Bir çok şeyin değeri de maddiyatla, parayla ölçülür.Bedelini ödediklerimiz bizimdir ve faydalanma hakkına sahip oluruz.

5

Parayı yani birşeyin bedelini ödeyen insan o şeyde söz sahibi olur ve kullanma hakkı ona aittir

3

parayı veren düdüğü her zaman çalar parası olmayanda izlemekle mecbur kalır para kimdeyse herkeste ona yaklaşır yalakalık yapar günümzde durum böyledir para herkesin gözünü boyamış durumda nerede üç kağıtçılık millet orda allah akıl fikir versin

4

Nasrettin hocanın sözüdür. Evet kesinlikle haklıdır. Bir şeyin karşılığını vermezsen o şeyi elde edemezsin. Çünkü eğer bir şeye değer vermezsek bir şeyler ödemezsek onun bir kıymeti olmaz. Parayı veren düdüğü çalar yani herkes ister fakat sadece karşılığını veren sahip olabilir.

3

Doğruluk payı çok çok yüksek bir deyimdir. Yaşanmışlık üzerine kurulmuş ve çok iyi noktalara parmak basılmış deyimdir. Çok iyi bir anlama sahip.

4

Parasını veren kimse,bu dünyada her istediğini elde eder.Para ile menfaat ilişkisi sebebi dünyanın değişmez kararlarından biridir.Parası olan kimse menfaat bekleyen kimseye kolaylıkla iş yaptırabilir. Parası olan insana kolaylıkla mal satabilir.

4

Cok güzel bir deyim aslında. Parayla oluyor herşey artık. Paran varsa herşeyin var arkadasin eşin dostun paran yoksa senin ne arayanin olur ne soranin. Ama parayla menfaat olmaz derler iste :)

5

Anlaşılması en kolay değimlerden bir tanesidir.Herne kadar şimdilerde Siyasette tanıdığı olan düdüğü çalar olarak evrilmiş olsada insanın hayatının her safhasında hak verdiği bir değimdir.

5

Bu söze eşdeğer söz ne kadar ekmek o kadar köftedir bu hayatta paran varsa kralsın eğer paran yoksa zaten hayata 1-0 geride başlamışsın demektir geçmiş olsun

5

He işte olduğu gibi paranız varsa belli bir statüde olmanıza gerek yok insanlar sizi paranız için olmak istediğiniz statünün de üstüne çıkartabilir günümüzde para hep ön plan da

5

para para para her şey para olmuş bu devirde para para para

5

Ülkenin hali de bu değil mi zaten parayı veren düdüğü çalar parasız adam gereksiz adamdır paranın açamayacağı kapı yoktur uzar gider böyle parası olan her şeye sahip olur ve son sözü o söyler bu kadar basit bu yüzden bu sıkıntılar bu zihniyet değişmediği sürece bu ülkede değil AB dünya gücü olsak neye yarar

3

Cok guzel bır deyımdır ama keske zamanımız olupda dudugu calabılsek kısacası parayı bulucak vaktımız olsa

5

güzel bir söz hayatımdada çok kullanmışlığım vardır bu nasrettin hocanın sözünü hepte güldürmüştür beni :D

3

bu bana bizim şerefsiz mahalleniz bakkalını hatırlattı ya

3

İstediğin şeyi alabilmek için yapılması gereken durumdur .Bunu anlatan bir sözdür.

3

Nasrettin hoca günlerden bir gün şehre gidiyormuş. köyün çocukları etrafında toplanmış. içlerinden birisi hocaya para vermiş düdük alması istemiş. Hoca akşam şehirden dönünce yine çocuklar etrafına toplanmışlar. Hoca, düdük siparişi veren çocuğa düdüğünü vermiş. Diğer çocuklar da hani bize diye bağırmaya başlamışlar. Hoca da durur mu yapıştırmış cevabı. Eee parayı veren düdüğü çalar demiş.

paylaş - şikayet
5

Alış veriş anlamında kullanılır bu cümle parayı veren düdüğü calar

5

Parasız hiç bir şey olmaz demek çok isteyen değil bedelini ödeyen kazanır demektir gerçekten de öyle ama bedelsiz hiç bir şey olmaz olamaz hemde hiç bir şey

5

Paranın her yerde önceliği olduğunu belirten bir deyiştir. Kullanım yerine göre de oldukça etkili bir yere sahiptir.

Parayı Veren Düdüğü Çalar ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.