3.7

iş kazası

önce - diğer kategorisine baharzr49 ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

2

İş yeri sınırları ve iş yeri servisi sınırları içinde olan işçinin geçirdiği kazalardır. serviste kaza yapılması halınde işçi iş kazasına ugramış sayılır. Kaza işçinin kendi hatası olsa bile iş kazası sayılmak zorundadır.

5

Mesai saati içinde çalıştığınız yerle ilgili geçirdiğiniz herhangibir kaza türüdür. Insaatta çalışıyorsanız insaattan düşme gibi, arabada çalışıyorsanız trafik kazası gibi daha sayamadığım bir çok kaza çeşidi vardır. Mesai içindeyken yapılan kazadan işyeri yada işveren sorumludur. Ücretli izin ,tazminat ve hastane masraflarindanda işveren sorumludur.

paylaş - şikayet
5

Mesai saatleri haricinde serviste geçirilen zamanlarda dahil olmak üzere aniden oluşan kaza türüdür. İşçinin dikkatsizliği olsun olmasın işverenin daha öncesinde gerekli önlemleri ve eğitimleri sağlaması gerek. Herkesin pek bilmediği bir örnek vermek gerekirse;
bebeğini emziren anneler, süt izni saatleri içinde bebeğini emzirmek için eve gittiğinde, eşi tarafından şiddet görürse; bu da bir iş kazası sayılmaktadır. İşverenin burada da sorumluluğu vardır. İşveren veya vekili tarafından iş kazasının yaşandığı bir sonraki günden itibaren 3 iş günü içinde elektronik ortamda bildirilmesi gerekir. 2018 yılı için bildirmeme cezaları az tehlikeliden çok tehlikeli sınıfları oranlarına ve işçi çalışma sayılarına göre değişmektedir.

paylaş - şikayet
5

İş kazası aslında her işin kazaları önlenebilir bunun için uygulanacak devletin belirlediği kurallar var bunun dışında iş veren düzgün bir şahsiyet ise gereken önlemleri alır ama paragöz olup sadece kendi çıkarını düşünen patronlar iş verenler çalıştırdığı işçilerin hayatını tehlikeye atıyor ine günümüzde azda olsa azaldı bundan önceki yıllarda devamlı oluyordu bu yüzden iş verenler çalıştırdıkları işçilerin güvenliği hiçe sayarak iş yaptırmamalı ölümle yüz yüze olacak bir işi yaptırmamalı veya güvenlik önlemini almalı bunun için tek yapması gereken bu önlemleri almak için biraz parasını harcamak insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı ve sana bu günah olarak geri döneceğini bilmeli iş verenlerimiz

5

İnsanların iş yerinde herhangi bir olumsuz durumda sakatlanması zarar görmesi durmudur. İş kazalarını önlemek için gerekli ekipmanları kullanmalı, gerekli eğitimlerin alınması gerekmektedir. Önce tedbir alınmalıdır.

2

Insanlar bir işte çalışırken başlarına her şey gelebilir ,yani iş için kullandıkları bir aletin altında kalabilir kolunu kırabilir yani işle ilgili yapılan her şeyde başına bir şey gelirse buna iş kazası denir dikkat etmek lazım kaç kişi bu iş kazalarını geçirdi, sonu facia olmadan önlem almak lazım.

iş kazası ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.