4.4

Bonkör

önce - kişi kategorisine Sorucevapla ekledi.
16 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bonkör eli açık demektir. İkram etmeyi seven anlamına gelmektedir. Bir şey olduğunda hemen maddi destek verenlere, hiç kıskanmayanlara denmektedir.

5

Eli açık olan insan tipidir. Birilerine birşey verirken ,birsey alımlarda, yaptığı yardimlarda elini bol tutan kisidir. Tutumlu veya cimri kelimesinin tam tersidir. Birşey verirken eli titremeyen elini bol tutan kisidir.

paylaş - şikayet
5

Bonkör, cömert ile eş anlamı olan bir kelimedir. Genelde arkadaşlarına yedirmeyi severler, bunu yaparken de zevk alırlar. Bunlar öyle insanlar ki, harcadıkça allah daha da çok verir onlara, ne zaman cimrilik yaparlarsa o zaman rızkları daralır. Allah her insana bonkörlük nasip etmez. Bunların atalarında genlerinde vardır. Bonkörlük, bu özelliklerinde dolayı herkes tarafından sevilirler.

5

Bonkör , cömert eli açık demektir . Bonkor olan insanların gönlü de zengin olur . Pinti değillerdir. Riziklari boldur. Tam tersi pinti olan insanlar kimse tarafından sevilmez ve pintilik dinimize günahtır . Tutumlu değildir ama musrifte değillerdir . Herkesin gönlü bonkör olsun.

3

maddi ve manevi yardımlarda tereddüt etmeden varlığını hissettiren eli açık cömert insanlar için kullanılır

5

Bonkör madi şeylerin hesabını yapmayan elinden geldiğince eli açık davranıp maddiyata önem vermeyeyen kişiye denir.

3

Parası çok olan kişilere denir , parasını bolca harcayan kişilere özellikle bunu söylerler, yada çok yiyecek içecek alan kişilerede söyleyebilirler , bu kelimeyi bende çok severim ve çok para harcayan kişilere söylerim genelde.

5

Bonkör yani adı üstünde Eliaçık da diyebiliriz Bir şey istediğin zaman daha fazlasını veren veya da olmadık yerlerde yardımcı olan yani maddi anlamda ile açık olan kişilere diyebiliriz gönlü Bonkör Elibol kör gibi örneklerle verebiliriz aslında

3

eli açık demektir. bir şey istediğin zaman daha fazlasını vermeye çalışır.

5

Bonkör eli açık demektir . Ama çok bonkör olmakta insana zamanla zarar verecek birşeydir . Ne az ne fazla tam arasında bonkör olmak gerekir .

5

Cimrinin karşıtıdır. Cömert anlamındadır. Elindeki imkanları başkaları ile rahatlıkla paylaşabilen kimselerin sıfatıdır. Bu konuda insanın doğru bir denge tutturabilmesi önemlidir. Suistimale açık hale gelebilir bonkör kişi.

5

Bonkör , eli bol ,çok para harcamayı seven , cömert eli açık insan anlamına gelir.Böyle insanlar toplumda az bulunur.Sofraları açıktır , elleri açıktır ve kalpleri açıktır.Pintilik nedir bilmezler insanları sevindirmeyi mutlu etmeyi severler.Tabii herşeyin fazlası zarar savurganlıkta tehlikeli bu yüzden aşırıya kaçmamak lazım.

5

Fransızca kökenli bir kelimedir. Kelime anlamı olarak; iyi yürekli, iyi kalpli, eli açık, cömert,yardımsever, ikram etmeyi seven, harcama yapan , paranın nereye gittiğini düşünmeyen... gibi anlamlara gelir. Bonkör kişiler genel olarak çevrede sevilen kişilerdir.

Bonkör
5

Eli açık,yüreği zengin insanlardır.Paraları olmasa bile cebindeki son kuruşu sevdikleriyle ve ihtiyacı olan kişilerle paylaşandır.

4

Bonkor eli açık cimrilik yapmayan bol keseden veren hiç yardım esirgemeyen cömertlik anlamında kullanilan bir kelime

Bonkör ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.