4.6

Halhal

önce - ürün kategorisine Ormanci ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ayak bileğine kadınların taktiği takı çeşitleridir.

5

Halhal kadınlar tarafından ayak bileğine takılan halka şeklinde ki bir tür takıdır. Halhal çok eski tarihlerden beri Hintli ve Arap kadınlar tarafından kullanılan bir aksesuardır. Zamanla anadoluda ki kadınlar arasında da kullanımı yaygınlaşmıştır özellikle güney doğuda ki kadınlar tarafından sıkça tercih edilen bir eşyadır.

5

kadınların ayaklarına taktıkları dünyanın bir çok yerinde de kullanılan mesela hinditan da kullanılan bizde de kullanılan ayaklara takılan bileklerinde gezdirdikleri altın yada gümüşte olabilen bir süs eşyasıdır.birde Barış Mançoya ait olan bir şarkıdır.bazı sözleri yavru ceylan gibi kaçar seke seke çaydan geçer nazo gelin ayağına takar hal hal

5

Halhal, tıpkı el bileğimize taktığımız bileklikler gibi ayağa takılan aksesuarlardır. Halhallar, boncuklu olup ses çıkarabilirler. Bazı insanlar için vazgeçilmez ve olmazsa olmaz bir aksesuardır.

3

Halhal genellikle Kasım’ların ayak bileklerine taktıkları süs eşyası
Barış Manço : Halhal

5

Barış Manço'nun şarkısı ile adı bütün zihinlere kazınmıştır. Nazan Şoray da uzun yıllar aynı şarkıyı söylemiştir. Kadınların ayak bileklerine taktıkları aksesuardır. özellikle yaz aylarında sıkça görülebilir. Değişik malzemelerden ve değişik modellerde olabilir.

5

Usta şarkıcı büyük üstad barış mançonun şarkısıdır barış mançoyu saygıyla anıyoruz

4

Halhal ayak bileğine takılan gümüş altın ve değersiz metallerden yapılabilen bir bayan takısıdır. Hemen hemen dünya üzerindeki bütün ülkelerdeki bayanlar kullanmaktadır. Yerli kabile halkı ise ip ve ağaç yapraklarından yapmaktadır. Görüntü olarak çok güzel olan halhalın ayak parmakları için yüzüklü olanlarıda vardır. Rahmetli Barış Manço bu takı için ayağında gümüş halhal isimli şarkı bile yazmıştır.

5

Halhal ayağa takılan aksesuardır. Özellikle yazın tercih edilir. Çünkü sort ve açık ayakkabı ile çok şık duruyor. Ayağında gümüş halhal, ince nakış gümüş halhal şeklinde Barış Manço nun şarkısı vardır.

paylaş - şikayet

Halhal ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.