4.6

Haberler

önce - diğer kategorisine Cengaver ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

İnsanları güncel konularda bilgilendiren televizyon radyo gazete gibi araçlarla anlatılan bilgilendirme aracıdır.

5

Ülkemizde ve Dünya'da yaşanan gelişmeleri, olayları anlatan basın, yayın organlarının bir işlevidir. Televizyonlarda ana haber ve ara haber olarak verilir. Gazetelerde ve ilgili internet silerinde de verilir. Günümüzde haberler daha çok internetten takip edilmeye başlanmıştır. Haberler konusunda yanlı yayın yapan kurumlar da vardır. Çoğu haber sitesinin ve kanalının tarafı vardır. Tarafsız yayın yapan kanal ve internet sitesi yok denecek kadar azdır.

5

Ülkemizde yaşanan güncel olayları anlatan Siyaset kaza zamlar artışlar krizler tüm güncel olayları anlatan televizyon programıdır her ne kadar tarafsız olduklarını söyleyip belirtseler de tüm kanallar aslında bir gruba hizmet etmektedir bir çok büyük kanal bu şekildedir tarafsız olup gerçekleri söyleyenler zaten ceza evlerindeler ama yandaş haberler yaparsan seni her açılışa en önde davet ederler çünkü bilirler memleketin anasını da ağlatmış olsak bize karşı bir söylem yayınlamazlar bu yüzden haberleri izlemiyorum sadece kazadır patlamadır gibi olayları net üzerinden takip edip bakıyorum

5

Haber, güncel ve ilginç bir olayın olduğunca nesnel ve gerçeğe uygun bir biçimde sunulmasıdır. Haber metninde her türlü taraflı değerlendirmelerden ve söz oyunlarından uzak durulur. Metin kısa, haber dili de yalındır. Bu haber tekniği son derece katı kurallara tabidir. 

3

Haberler bütün dünyada olan çeşitli olayların ya da gelişmelerin güncel olarak insanlarla paylaşılmasıdır. Örneğin her akşam yedide her kanalda haber bülteni vardır. Bu bültende gün içerisinde yaşanan gelişmeler insanları aktarılır. aynı şekilde günübirlik olarak gazeteler yayınlanır ve internette de günübirlik haberler paylaşılır.

4

Haberler dünyanın her yerinde bişeyler olduğunu yada neler olduğunu bize anlatan ve öğreten bir şeydir bu haberleri İnternetten, gazeteden veya televizyon da öğrenebilirsiniz. Ben çoğunluk televizyon dan takip ediyorum hatta fazla bile bakmıyorum çünkü her gün ayri kötü şey oluyor tabi bunları babam sayesinde mecburun takıp ediyorum çünkü babam çok izliyor. Bence dunyada neler olduğunu takıp etmeliyiz ama fazla abartmak şartıyla.

5

haberler demek dünyada vede ülkemizde meydana gelen bir çok olay hakkında bilgi edinmemize yarayan bilgilerdir bunlar genellikle gazetelerden vede televizyonlardan yayınlanırlardı ama şu anda bir çok haber sitesinden de yayınlanmaktadır bunlarda bazen magazin bazen siyaset bazen insanlarla ilgili bir çok haberler yayınlanmaktadır.

5

Merhabalar,
Heberler hemen hemen her yerde elimizin altında telefon bilgisayap tabletler gazeteler aklınıza gelebilecek heryerden haber izlemek okumak mümkün hale gelmişken çoku kişi haberlerde dünyada neler olup bittiği konusunda bir bilgiye sahip değidir genel olarak da verilen haber konuları da dikkat çekici değildir hergün birşeylere yapılan zamanlardan işlenen cinayetler tacizler dışında pekte bir haber kalmadığını hepimiz biliyoruz daha parlak bir gelecek için farkındalık yaratmamız gerektiğini herkes bildiği halde hiçbir şekilde müdahale etmemekte bakalım sonumuz nasıl olacak akşam haberlerini izlemeyi unutmayın.
İyi Aksamlar.

5

Haberler kategorilere göre dünyada, belirli bir ülkede, belirli bir mekanda olmuş olayların gazetelerde yayımlanması, televizyonda gösterilmesi, internet sitesinde yayınlanması yoluyla diğer insanlara gösterilmesidir.

Haberler ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.