4.5

Kadınbudu köfte

önce - ürün kategorisine syda23 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

3

Tadını çok sevdiğim bir köfte çeşidi değildir pek bana hitap etmiyor tadı çok lezzetli değil kesinlikle diģer köfteleri tercih ederim , ama bunuda seven insanlar var mesela annem sever bunun tadını ama benim hiç gözümde yoktur.

4

Kadın budu köfte pirinç ve kıyma ile yapılır gerçekten lezzet ötesidir diyebilirm birde yapan kişinin el lezzeti önemlidir diyebilirim. Ben kadinbudu köfteleri galeta unuyla kızartıyorum ve lezzeti daha fa efsane oluyor denemenizi tavsiye ederim.

5

Bir tür pirinçli köftedir. Yarısı çiğ yarısı kavrulmuş koyun kıyması haşlanmış pirinç soğan maydanoz tuz biber ve yumurta ile hazırlanır. Yoğrulan malzeme irice köfteler haline getirilip önce galeta ununa sonra da çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılır.

4

2013 senesinden bu güne iphone kullanıyorum.diyordum ki iphone kullanmaya devam edicem hep.ama son zamanlarda samsung çok güzel atağa geçti yeni çıkardığı telefonlar bir harika.iphone ise şu an belediye dağıtıyormuş gibi herkes faturaya ek iphone alıyor.anlamı yok böyle şeylerin.bence artık samsung da iphonenin yaptığı görevleri görebilliyor.

5

Kadınbudu köfte kıyma ve haşlanmış pirinçten yapılan bir köfte çeşididir. Kızartılarak yapılır. Köfte yapmak için maydanoz, baharat çeşitleri ve haşlanmış pirinç yoğurulur. Köfte şekli verildikten sonra una yumurtaya batırılarak kızartılır. Türk yemeğidir. Sıcak servis edilir. Çok lezzetlidir. Ben de şahsen çok severim.

5

Kadınbudu köfte benim sevdiğim köfte çeşitlerindendir. İçinde kıyma bulunsa da ana maddesi haşlanmış pirinçtir aslında. Köfte harcı ufak bezelere ayrılarak kızgın yağda kızartılarak servis yapılır.

5

Kadınbudu köfte oldukça güzel bir köfte çeşididir. Bu köftenin içinde kıyma baharatlar ve en önemlisi pirinç bulunur. Özellikle yanında patates püresi olunca beraber mükemmel giderler. Kadınbudu köfte üniversitemin yemekhanesine sıkça çıkan bir yemektir. Ama bir annenin yaptığı kadar lezzetli ve güzel olamaz.

5

İçine haşlanmış pirinç de konulan, çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılan bir köfte türüdür. Oldukça lezzetlidir. Bazı kişilerce ağır bulunduğu söylenmektedir. Anacak Türk mutfağının en eski ve lezzetli yemeklerinden olması gerçeği değişmemektedir. Bir dönem ismi ile ilgili tartışmalar da olmuştur.

Kadınbudu köfte ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.