4.7

Oklava

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Oklava hamur açmaya yarayan tahta sopa silindir şeklindedir mantı börek gibi her hamuru açmaya yöne vermeye inceltmeye yarayan annelerimizin kullandığı silindir şeklindeki tahta bir çoğumuz terlikten sonra oklavada yemişizdir

5

efsanevi mutfak aletlerinden biridir.. aslında çok basit bir gereçtir.. silindirik, düz bir çubuktur alt tarafı.. ama işlevi önemlidir.. hamur açmak yüzyıllar boyu sadece onun işi olmuştur.. o yüzden pek çok deyim ve ata sözünde de yerini almıştır.. tek rakibi merdane olabilir..

5

Bir Türk mutfağının olmazsa olmazı oklavadır. Genellikle hamur açmada kullanılan, ağaçtan yapılmış, silindir şeklinde düz bir çubuktur. Yıllardır kullanılan ve hala kullanılmakta olan oklava, ev hanımları için vazgeçilmez bir mutfak gereçlerindendir..

5

Oklava hamur açmaya yarayan ağaçtan yapılmış düz ve ince çubuktur. Ev hanımlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Özellikle annelerimiz mutfakta oklava ile efsane yaratırlar. Hamur işlerinde, baklava, börek vs açarken kullanıyorlar

4

Tahtadan yapılmıştır boyuna uzun enine yuvarlaktır hamur açmada kullanılır ve annelerin terlikten sonraki en ağır silahıdır.

5

Oklava, bir mutfak aletidir. Hamur açmak için kullanılır. İnce ve uzun bir sopadır. Küçük topaklar halinde olan hamur, üzerinde oklava gezdirilerek inceltilir. Oklava yardımıyla kaldırılır. Kaldırılan açılmış hamur sacın üzerinde pişirilir. Hamur açmak için birebirdir. Oklavanın yerine hamur açma makineleri de kullanılır.

5

Oklava genellikle hamur işleri olsun baklava olsun hamur tutulan şeylerin ince bir vaziyette açılmasını sağlayan nesneler okul ovaları genellikle hemen hemen her yerde temin edebilirsiniz Bunun haricinde oklava genellikle kısa ortası daha iyi kalın uçlarda döndürebilmek için ince olan ve nesnedir ev eşyaları içerisinde de mutfak olarak özellikle

5

Oklava hamur açmak için kullanılır bir sürü çeşidi ve modeli vardır oklavaların ama uzun olurlar hamuru rahat açsın diye ,annem sürekli kullanır ekmek yapar veya başka hamur işi ile ilgili şeyler yapar hep sevdiği bir oklavası vardır onunla yapar her şeyi.

4

Oklava hamur açmaya yarayan silindir ve uzunca deynek.

5

Oklava daha çok hamur açmaya yarayan ağaçtan yapılmış bir gereçtir. Bazen kullanım amacı dışında kullandığım da oluyor tabi. Halıya vurup tozunu almak, koltuk altındaki ulaşamadığım bir eşyayı almak gibi. Uzun oklavalara nazaran kısa oklavalarla daha iyi hamur açıldığını düşünüyorum.

5

Oklava, hamur gibi malzemeleri ince bir şekilde açmamızı sağlayan ağaçtan, odundan yapılan bir alettir. Oklavaların çeşitleri vardır. Kullanılacak şeye göre boyutları ve kalınlıkları değişiklik gösterir. Baklava gibi hamurun çok ince olması gerekn hamur işleri baklava olmadan açılamaz ve o kadar ince bir hale getirilemez. Bu yüzden oklavalar yemek yapan her kadının vazgeçilmezleri arasındadır.

5

Aslında çok eskiden beri hamur açma işlemi için kullanılan bir alettir. Pürüzsüz şekilde hazırlanan ince uzun bir sopa görünümündedir. Kolay kırılmayan ağaçların dallarından elde edilir. Zamanla kadınların erkeklere karşı kullandığı bir silah olarak literatürde yerini almıştır.

Oklava ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.